DOŽIVOTNA KAZNA ZA RADOMIRA BLAGOJEVIĆA
Foto: Tanjug/FILIP KRAINČANIĆ

Podsećamo, Radomir Blagojević (53) je proglašen krivim zbog sumnje da je bivšu partnerku Zoricu Kalinić (66) ubio u julu prošle godine tako što ju je polio benzinom i zapalio, a mesec dana ranije silovao R. N.

U slučaju koji je šokirao naciju, Blagojević je optužen da je 13. jula prošle godine sačekao Zoricu Kalinić u hodniku zgrade na Novom Beogradu, gde je živela, a zatim je posle svađe polio benzinom i spalio.

Blagojević se tereti i da je tri nedelje pre tog zločina pretukao i silovao ženu R. N. u kući u selu Radinac kod Smedereva. 

Nesrećna žena mu je okrenula leđa, a on je to iskoristio da je polije benzinom iz kanistera koji je spremio, a zatim ju je iste sekunde zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine, ali uprkos borbi lekara, preminula je posle dva dana.

Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena u naš pravni sistem 2019. godine.

Blagojeviću je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne.  On je osuđen za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje.

Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je Blagojević bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, a Apelacioni sud će doneti pravosnažnu presudu.
 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading