Trogodišnjak sekirom odsekao bebi prst! Dečak iz Sakula u toku igre teško povredio mlađeg brata
Alo!/M. Š.

Za dlaku izbegnuta tragedija! Dečak I. B. (3) iz Sakula kod Opova slučajno je sekirom odsekao prst svom mlađem jednogodišnjem bratu N. B. koji je puzao pored njega dok su se igrali! Dečaku je u bolnici prišiven prst i, srećom, nalazi se van životne opasnosti!

Kako saznajemo, nesreća se dogodila u sredu na samom ulazu porodične kuće u Sakulama.

- Stariji dečak I. B. je trčkarao po kući. U jednom trenutku je u ruci imao malu sekiru i prelazio je preko praga kuće ka verandi. U tom trenutku uz prag je puzao i njegov mlađi brat. Dok je trčao, sapleo se o brata i pao. Tom prilikom ga je udario sekirom po ruci! Oštra strana je isekla dečaku jedan prstić, a mali prst mu je povredila odsekavši mu nokat! Majka Nada je u tom trenutku bila u kući i sređivala sobu - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da je dečak odmah prebačen u bolnicu u Beogradu, gde mu je prst zašiven.

Trogodišnjak sekirom odsekao bebi prst! Dečak iz Sakula u toku igre teško povredio mlađeg brata

Foto: Alo.rs

 

Robinja iz Obrenovca dečakova prva komšinica!

Ekipa Alo! već je bila u ovom komšiluku zbog priče koja je 2018. godine potresla Srbiju. Pored dečakove kuće, u istom dvorištu se nalazi dom Jelene V. (32), koja je više od godinu dana bila zatočena poput robinje u Velikom Polju kod Obrenovca. Nenad P. (35) i Mileva M. (27), bračni par iz istog mesta, uhapšeni su tada zbog sumnje da su nesrećnu Jelenu držali vezanu lancima i da su se zverski iživljavali nad njom. Silovanja, prebijanja, teranje da jede pseći izmet i čupanje noktiju činili su njenu svakodnevicu.

Trogodišnjak sekirom odsekao bebi prst! Dečak iz Sakula u toku igre teško povredio mlađeg brata

Foto: Alo.rs

Jelena V.

- Oduvek je bila zanemarivana, roditelji nisu brinuli o njoj. Bila je jako bolesna, dva puta je operisala tumor na mozgu. Roditelji su je udali sa svega 13 godina za 20 godina starijeg muškarca. On je posle umro, drugi muž je maltretirao. Prošla je pravi pakao - ispričala nam je tada komšinica.  

Dečakova baka Jasmina B. ispričala je za Alo! da se I. B. jako potresao jer je povredio svog brata. Srećom, oboje su sada dobro.

- N. se nalazi u bolnici sa majkom i, hvala bogu, dobro se oseća. Sekirom mu je odsečen nokat na malom prstu, dok je ovaj drugi bio odsečen, ali je ušiven i lekari su uspeli da mu ga spasu. Sve se brzo odigralo. Nije dete uzelo sekiru i odseklo mu prst namerno, nego se sve nekako nesrećno dogodilo. Nije to uradio namerno, plakao je ceo dan i bilo mu je mnogo krivo što je povredio brata. Bila sam u Perlezu kod rodbine kada se to desilo, ali čim sam čula za nesreću, odmah sam došla - kazala je dečakova baka.

Trogodišnjak sekirom odsekao bebi prst! Dečak iz Sakula u toku igre teško povredio mlađeg brata

Foto: Alo.rs

 

O celom slučaju obavešteno je tužilaštvo i Centar za socijalni rad u Pančevu.

- Više javno tužilaštvo u Pančevu je obavešteno o događaju povodom kojeg postoje osnovi sumnje da je dete rođeno 2019. malom sekirom odseklo prst i povredilo drugi prst bratu rođenom 2021. na verandi porodične kuće. Kako se radi o detetu koje nije navršilo 14 godina, prema njemu se ne može voditi postupak, izreći krivična sankcija, niti primeniti druga mera. O događaju je obavešten nadležni Centar za socijalni rad kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru nadležnosti te ustanove - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading