ČUDOM PREŽIVELA EKSPLOZIJU Htela da pristavi kafu, digla kuhinju u vazduh!
Alo

Čudom preživela eksploziju plina! Dana R. (72) juče oko sedam sati ujutru je po običaju pristavila džezvu sa vodom kako bi suprugu Stanku i sebi skuvala kafu. Međutim, kada je kresnula električni upaljač grunula je strahovita eksplozija. Od siline detonacije vrata letnje kuhinje su se raspala i odletela u dvorište, popucala su stakla na prozoru, a Dana je planula zbog velike koncentracije plina!

Eksplozija se dogodila juče u Karađorđevoj ulici u beogradskom naselju Umka. Veliku sreću Dana je imala jer je njen suprug Stanko odmah reagovao i ugasio plamen koji joj je zahvatio glavu i leđa. Starica je prevezena u bolnicu, gde joj je pružena pomoć.

Kako saznajemo, do nesreće je najverovatnije došlo usled curenja plina iz creva. U kuhinji se tokom noći akumulirao gas koji se ujutru aktivirao varnicom iz upaljača!

Pobedio smrt zahvaljujući svojoj Dani

Stanko priča da je pre oko mesec dana pobedio smrt uz pomoć svoje Dane i lekara.

- Pao sam i zadobio sam ozbiljne povrede, primao sam enzime i ni na šta nisam ličio. Pomislio sam: „Gotovo je, kucnuo je moj čas“. Međutim, Dana me je trgla, rekla mi je da njoj i deci trebam i negovala me. Sad sam skoro kao nov - priča Stanko.  

Stanko za Alo! kaže da mu je najbitnije to što je Dana živa i dobro. Što se tiče štete, kako dodaje, živ čovek sve može da popravi i nadomesti.

- Dana je po običaju ustala pre mene i otišla do letnje kuhinje u kojoj se nalazi šporet na plin da za nas pristavi kafu. Koji minut kasnije čuo se prasak, a zatim i Danin vrisak. Trgao sam se i video je celu u plamenu! Gorela joj je kosa i na leđima joj je tinjao plamen. Skinuo sam joj jaknu i sa nečim što sam dohvatio prekrio i ugasio vatru - u dahu prepričava nemile scene deda Stanko.

On kaže da u tom trenutku nije znao šta se dogodilo.

- Dok sam gasio plamen na Dani, komšije su pristizale. Oni su i obavestili Hitnu pomoć i vatrogasce, a zatim i prihvatili moju suprugu koja je bila u šoku. Tek pošto su došli doktori i vatrogasci, saznao sam šta se dogodilo. Dana mi je sad u bolnici, čuo sam se s njom, dobro je. Nema opekotine, samo je ostala bez kose. Ali bitno je da je živa, izrašće joj nova. Dok ne izraste, kupiću joj lepu periku - u šali dodaje Stanko srećan što je ipak sve prošlo bez težih posledica.

On nas je potom proveo kroz letnju kuhinju pokazujući štetu koja je nastala.

- Vidite, ovako je Dana pokušala da upali ringlu kada je plin eksplodirao. Zapamtite jednu stvar, sve stvari se mogu kupiti, zidovi izmalterisati, sve se može popraviti, skoro sve, jedino život ne može da se vrati. Zbog toga čuvajte jedni druge, ljubav  je bogatstvo, a ne ono materijalno - zaključuje on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading