NASTAVNICI DILOVALI DROGU ZA VOĐU ŠKORPIONA Razbijen srpsko-hrvatski narko-kartel u Grčkoj! (FOTO)
Foto: privatna arhiva

Srbin Saša Cvjetan (47), bivši pripadnik paravojne jedinice „Škorpioni“, koji je robijao zbog ubistava 14 albanskih civila u Podujevu 1999. godine, uhapšen je u Grčkoj zbog sumnje da je vođa sprsko-hrvatskog narko-kartela!

Osim njega, u predgrađu Atine uhapšeno je još 10 osoba, među kojima su Srbi i Hrvati između 26 i 47 godina. Lisice su stavljene i Grku i Grkinji, inače nastavnicima u jednoj osnovnoj školi u Atini, za koje se sumnja da su imali ulogu da skladište i prodaju narkotike. Svi oni dovode se u vezu sa švercom droge vredne 250.000 evra.

Tokom akcije zaplenjeno je 500 grama eksploziva TNT, zatim smesa za pravljenje eksploziva, dve lažne grčke lične karte, 26 kilograma marihuane, 190 grama kokaina, pištolji, tejzeri, dva automobila, motor, 41 mobilni telefon, 26.000 evra, tri tableta i računara, pancir, lažne vozačke dozvole i beleške.

Plen policije

- 500 grama eksploziva TNT,

- smesa za pravljenje eksploziva

- dve lažne grčke lične karte

- 26 kilograma marihuane

- 190 grama kokaina

- pištolji

- tejzeri

- dva automobila

- motor

- 41 mobilni telefon

- 26.000 evra

- tri tableta i računara

- pancir

- lažne vozačke dozvole

- beleške

Srpsko-hrvatska grupa sumnjiči se da je drogu švercovala iz Španije u Grčku.

- Pored grčke policije, u akciji je učestvovala i američka DEA. Grčka policija je proširila istragu i sada će u saradnji sa policijama više država širom sveta istražiti da li su članovi ove bande uključeni u još neka krivična dela. Sumnja se da su drogu nabavljenu u Španiji od njihovih partnera koji imaju plantaže, pa je onda dopremljena u pakovanjima za deterdžent.

Cvjetan je označen kao šef bande. On je, kako navode grčki mediji, saradnicima nalazio stanove preko platforme AirBnb, a po Grčkoj su se kretali skupocenim vozilima „mercedes“ i BMW.

- Te stanove su, kako se sumnja, koristili i za skladištenje droge i eksploziva. Svi članovi narko-grupe imali su određene zadatke. Neki su ugovarali transport, drugi pronalazili kupce i bavili se logistikom - dodaje naš sagovornik.

Robijao 16 godina zbog ubistva 14 žena i dece

Saša Cvjetan je u zatvorima u Sremskoj Mitrovici i u Beogradu proveo 16 godina i četiri meseca zbog ratnih zločina.

Na slobodu je pušten više od tri i po godine pre isteka kazne, nakon što je uvažen njegov zahtev za uslovni otpust.

Razlozi za takvu odluku, koje sud navodi, bili su da je Cvjetan izdržao dve trećine kazne, da je proces resocijalizacije kod njega uspešno okončan, odnosno da je očekivano da će se Cvjetan na slobodi dobro vladati i da za vreme trajanja uslovnog otpusta neće izvršiti novo krivično delo.

On je osuđen zbog ubistva 14 žena i dece 28. marta 1999. godine u Podujevu. Ubio je članove porodice Bogujevci, i to: Šeptimu (9), Šependa (13), Salu (39), Noru (15), Šefkatu (43), Šehidu (67), Nefisu (54), Fezdriju (21), Dafinu (9), Arber (7), Mimozu (4), Albina (2) i Fitnetu (36) i Ismu (69).

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading