RAMBO BABI IZ NEGOTINA STAVLJENA NANOGICA Na saslušanju priznala da je čuvala oružje za "nekoga" ali nije želela da otkrije za koga!
Foto: Shutterstock/Printscreen

Kada je juče negotinska policija uhapsila baku B. D.(72) zbog sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, bila je to vest za nevericu. Kod bake je pretresom kuće i pomoćnih objekata u selu Bukovče kod Negotina pronađen arsenal oružja. Juče je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Kako nezvanično saznajemo, baka je znala da je u njenom domaćinstvu sakriveno oružje.

- Jeste, priznajem da sam krila i čuvala sve te puške i municiju. Odgovorno kažem, i zaklinjem se, da apsolutno niko od mojih rođaka, porodice, familije nije za to znao. To oružje pripada jednoj osobi - kazala je baka.

Na pitanje kome pripada toliko naoružanje, ona je odgovorila:

-To nikada neću kazati! Moj pokojni muž mi je kazao, a ja sam se njemu zaklela da nikada neću otkriti čije je oružje! - kazala je ona.

Osim toga, nadležni ništa više nisu mogli da saznaju od ove vremešne žene.

-Osumnjičenoj B.D. je određena vrsta pritvora do tri meseca. Ona neće boraviti u ćeliji zbog svojih godina, a i bolesti srca, krvnog pritiska… Naložen joj je kućni pritvor u tom trajanju, što znači da ne sme napustiti svoje domaćinstvo tri meseca - saznajemo od nadležnih.

Da podsetimo, u domaćinstvu ove žene pronađen je karabin marke "remington" sa optičkim nišanom, revolver NN marke i kalibra, lovačka puška - bokerica, Browning, karabin sa oznakom MOD 98, lovačka puška bokerica, marke IŽ, model 27EM-M, lovački karabin marke "Jagerbruckse", automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira, pištolj "Automag III", pištolj marke "SIG", sa dva okvira, pištolj marke " Pietro Berreta", sa dva okvira, pištolj NN marke i kalibra, više delova prigušivača za vatreno oružje i 2.306 komada municije različitih kalibara, piše Republika.

Istraga je u jeku, a sudeći po odlučnosti ove bake, ima vlasnika oružja moraće na drugi način biti otkriveni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading