FILMSKE PLJAČKE O KOJIMA SE PRIČA: Konobarica Miki preveslala i lopove u mantijama! Evo ko drži neslavni rekord
Foto: Printscreen/Foto: Alo/printscreen/Shutterstock

U martu 2002. Milan je kao vozač „Delte“ dobio nalog da iz šabačke filijale njihove banke u zgradu „Geneksa“ na Novom Beogradu preveze 11 miliona evra. Kada su stigli kolege su počele da iznose novac, a on je u jednom momentu dao gas i odvezao sa 5,6 miliona evra! Uhapšen je dan kasnije i zatvorsku kaznu je odavno odslužio.

Jedna od neverovatnih pljačkaških priča u Srbiji odigrala se u Zemunu pre gotovo dve decenije. U januaru 2004. godine, oko 17 sati, pri kraju smene u hol banke ušla su tri sveštenika. Kada im je prišao čuvar kako bi ih sproveo do šaltera jedan od njih je ispod duge crne mantije izvukao „hekler“ i uzviknuo: „Hristos se rodi! Srećan Božić! Ovo je pljačka!“.

Lažni popovi su naterali sve prisutne da legnu na pod, razoružali su čuvare i okupirali banku. Nesvakidašnja pljačka je razbojnicima donela 100.000 evra, 20.000 američkih dolara, 11.000 švajcarskih franaka i više od četvrtine miliona dinara za samo pet minuta.

Svoje mesto u policijskim analima zauzeo je i Andrija J., poznatiji kao „fensi pljačkaš“. On se sumnjičio da je od juna 2010. do maja 2011. opljačkao šest banaka i odneo oko 40. 000 evra. Proslavio se noseći firmirana i skupa odela i predstavljajući se kao bogati klijent.

Dovitljiva su bila i dvojica razbojnika koji su u septembru 2012. opljačkali EFG banku na Novom Beogradu i odneli 2,5 miliona dinara. Njih dvojica glumili su bračni par!

Jedan je imao plavu periku na glavi, nosio je haljinu i gurao je dečja kolica. U tunelu su presreli radnika banke, gurnuli kolica na njega, poprskali ga suzavcem i uzeli mu džak s novcem!

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading