SVE JE MANJE NADE DA JE ANA ŽIVA! Dok svi uperuju prstom u njenog supruga, jedna stvar se i dalje čeka
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Strahuje se da je sve manje nade da će Ana Volš biti nađena živa, a mediji i javnost sve otvorenije upiru prstom u njenog supruga

Ni posle deset dana, policija Masačusetsa ne zna šta se dogodilo Ani Volš (39), rođenoj u Beogradu koja je u novogodišnjoj noći nestala u Kohasetu, kod Bostana gde živi sa mužem Brajanom Volšom i troje male dece.

Strahuje se da je nade da će biti nađena živa sve manje, dok javnost i mediji sve otvorenije upiru prstom u Volša, iako protiv njega još nema direktnih dokaza, niti je osumnjičen. Sa zebnjom se očekuju rezultati medicinskih veštačenja koja treba da odgovore čiji su tragovi krvi i ljudskog tkiva nađeni prekjuče na noževima, sekirama, tepihu i kesama na deponiji u blizini postrojenja za reciklažu, gde je nakon Aninog nestanka registrovano kretanje njenog supruga.

Volš je od nedelje u pritvoru pod sumnjom da je ometao policiju lažnim informacijama. Dok se čekaju novi podaci iz tužilaštva mediji objavljuju svedočenja osoba koje su poznavale supružnike.

Njihovi prijatelji, bračni par Silva, ispričali su bostonskim medijima da je Ana imala velike planove za ovu godinu i da je krajem decembra prodala za gotovinu stan i automobil. Kazali su i da im je Brajan Volš 2. januara čestitao Novu godinu telefonskom porukom i da tada nije pomenuo Anin nestanak.

Portal „Boston 25 njuz” podseća da je Volš ispričao policiji da je 1. januara ustao oko sedam časova, da ga je Ana poljubila pre nego što je krenula na let za Vašington, gde je trebalo hitno da se javi u firmu gde je radila. Volš, koji je u trenutku Aninog nestanka bio u kućnom pritvoru, u postupku zbog prevare sa slikama Endija Vorhola, tražio je dozvole od službe koja njegovo kretanje kontroliše kako bi odvezao i dovezao decu do škole, iako škola za Novu godinu nije radila. Tih dana lociran je i u mestima Brokton i Abington, iako nije imao odobrenje. Službi sa javio sa molbom da majku odveze kući u Svampskot, posle čega se izgubio na putu i kući se vratio neuobičajenom rutom.

Upravo u blizini tog mesta, u Pibodiju, na deponiji su nađeni predmeti sa tragovima krvi koji ukazuju da je počinjen zločin.

Jedan od dokaza koji Volša čine najsumnjivijim je snimak nadzorne kamere u prodavnici „Houm dipot”, u kojoj je maskiran i sa rukavicama na rukama za 450 dolara u gotovini kupio sredstva za čišćenje.

Kriminalnu prošlost Brajana Volša i sklonost ka prevarama i manipulacijama sagovornici američkih medija objašnjavaju problematičnim odnosom sa roditeljima u detinjstvu. Novinari su čak došli do izjave njegovog psihijatra koji je kazao da se osećao odbačenim, nevoljenim i emotivno oštećenim i da su njegovi roditelji imali brak prepun svađa i besa.

Završio je školu na Roud Ajlandu, a zatim je otišao na Univerzitet u Pitsburgu, ali je na drugoj godini odustao zbog psihičkih problema. Usledila je duga borba sa depresijom. Tokom sudskog postupka zbog prevare sa slikama Vorhola, Ana Volš je pismom sudiji pokušala da pridobije razumevanje za svog supruga, opisujući traume koje su mu naneli roditelji čestim vređanjem i potcenjivanjem.

Američki mediji objavili su i izjavu Volšove majke, Dajane Volš koja je o sinu govorila pohvalno, naglašavajući da je on uvek tu za nju. Prema navodima bostonskih portala, ova žena je izjavila da nema dobar odnos sa snajom, objašnjavajući to kulturološkim razlikama. Kazala je i da on sam brine o trojici sinova.

PROVODILA SE, MUŽA NEMA NIGDE? Poslednji snimci Ane Volš nastali u Beogradu potvđuju da je uživala sa porodicom u rodnom gradu

Portal „Boston 25 njuz” prenosi i ispovest prijatelja Brajanovog pokojnog oca, koji tvrdi da je Tomas Volš potpuno prekinuo svaku vezu sa sinom, nakon što ga je prevario falsifikujući njegov testament. Pa ipak, ovaj čovek tvrdi da su svi koji poznaju Brajana Volša u šoku nakon saznanja o nestanku njegove supruge i dokazima koji ukazuju na njega.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading