ANU RASKOMADAO, PA DELOVE TELA STRPAO U 10 KESA I SPALIO Svi detalji ubistva Srpkinje za koje je optužen njen muž Brajan Volš!
Foto: Privatna arhiva/Tanjug/facebook/Printscreen

Brajan Volš (47), suprug Srpkinje Ane Volš (39), majke troje dece koja je nestala 1. januara u Kohasetu, u američkoj državi Masačusets, zvanično je optužen da ju je ubio! 

Kako prenose američki mediji, sumnja se da je Brajan ubio Anu u podrumu njihove kuće u novogodišnjoj noći, a potom raskomadao njeno telo i ostatke odložio u spalionici na deponiji. Policija je, podsetimo, 8. januara, na dan hapšenja Volša, u njihovoj kući pronašla oštećeni krvavi nož i tragove krvi po podu, dok je na deponiji 10. januara, našla testeru, krvavi tepih, sekiru i iskorišćene ambalaže sredstava za čišćenje.  

Prijatelj: Raj će zbog tebe biti svetliji...   

Prijatelj i kolega Ane Volš juče se od nje zvanično oprostio na društvenim mrežama.  

„Zauvek ćeš mi nedostajati. Hvala ti što si mi najbolji prijatelj, moj poverenik, moja sestra i najveće blago koje me je nateralo da budem veran prema istini. Volim te, Ana. Pozdravi mi babu i mlađeg brata! Nadam se da igraš na nebu, da pevaš u anđeoskom horu i da anđeli znaju šta imaju. Kladim se da je tako lepo gore u raju od kada si stigla. Uvek ćeš biti moj najbolji prijatelj i porodica. Počivaj u miru. Raj je mnogo svetliji, biće sunca i mesečine kao što si ti“, napisao je njen prijatelj. 

- Sumnja se da je Volš ubio suprugu u podrumu kuće, a potom raskomadao njeno telo sekirom i testerom. Ostatke je, navodno, strpao u deset kesa za smeće i odneo u spalionicu na deponiji. Posle toga je bacio i oružje koje je koristio za zločin, ali i tepihe na kojima je bilo tragova krvi - navodi izvor.

Potvrđeno pisanje Alo!: Učio
da ubija na tabletu svog sina 

Tužiteljka je juče potvrdila pisanje dnevnog lista Alo! da je Brajan 1. januara, na ajpedu svog sina istraživao: „Kada leš u raspadanju počinje da smrdi“, „Možeš li biti osuđen za ubistvo bez tela“, „Kako možeš da naslediš nekog ko je nestao“, „Može li da se identifikuje telo ako su zubi smrskani“, „Koliko DNK ostaje na površini“. On je, takođe, guglao i: „10 načina da se raskomada telo“ i „Da li soda bikarbona čini da telo dobro miriše“, „Šta se desi kada staviš telo u amonijak“. 

Istraga je dovela do tih saznanja nakon što je Brajanov telefon lociran na dve deponije i kod centra za reciklažu u Abingtonu i Broktonu, na južnoj obali Masačusetsa, nedaleko od imanja Volšovih.   

Guglao i koja je država najbolja za razvod braka 

Tužiteljka je juče u Okružnom sudu u Kvinsiju izjavila da je Brajan Volš na internetu pretraživao i „koja je najbolja država za razvod muškarca“. Ovo je otvorilo nova vrata sumnji, budući da se najpre sumnjalo da je Ana planirala da se razvede i odvede decu u Vašington.  

Istražitelji navode da Brajan nije prijavio nestanak svoje supruge upravo s ciljem da se reši dokaza. 

Optužba nije ugasila nadu Aninoj majci 

Milanka Volš, Anina majka, oglasila se nakon što su američki mediji objavili da je njen zet optužen za ubistvo njene ćerke.  

- Ja u to ne mogu da poverujem. Ne mogu da poverujem u stvari o kojima se piše. Imam nadu da je moje dete živo - rekla je Milanka.  

- Sve vreme je bio u kući, pomagao je policijskim inspektorima, ali istražitelji kažu da je Brajan Volš viđen na nadzornim kamerama kako kupuje sredstva za čišćenje za 450 američkih dolara. Takođe, lagao je policiju. Rekao je da ide da kupi sinu sladoled u trenutku kada je kupovao sredstva za čišćenje - naveo je tužilac. 

Brajan je juče u devet sati po lokalnom vremenu sproveden u sud u Kvinsiju. On se izjasnio da nije kriv.  

Ubili je ljubaznost i vernost prema mužu 

Nataša Babuškina, Anina drugarica, izjavila je za lokalne medije da je Ana uvek bila lojalna svom mužu Brajanu.  

- Moj poslednji utisak o Ani je da je bila ljubazna i da je dala dušu. Ona je uvek branila Brajana, davala mu šanse. Bila je skoro previše dobra. Možda ju je ta ljubaznost na neki način ubila. Kada sam saznala da je Brajan optužen za ubistvo, kao da je pola sveta odahnulo. Ukoliko ne bi dobio kaznu koju zaslužuje, to bi bila nepravda prema Ani i njenoj deci - rekla je ona. 

Sudija je potvrdila da je tokom istrage nađeno 10 kesa za đubre s peškirima, tepisima, delom Anine narukvice, ali i njena odeća i čizme. U kesama su bili i ostaci sredstava za čišćenje, rukavice, zaštitno odelo i ostaci sode bikarbone. Na velikom broju predmeta koje je pobacao u deset crnih kesa pronađeni su Anini DNK tragovi. On je tih deset kesa bacao čak četiri dana - od 1. do 4. januara. Nekoliko kesa bacio je i u kontejnere u blizini naselja u kojem živi njegova majka Dijana. 

Htela da se razvede i odvede decu? 

Prema pisanju američkih medija, motiv za zločin mogao bi da bude činjenica da je Ana Volš planirala da napusti svog supruga i preseli se s decom u Vašington, gde je radila. Čak je i njena majka izjavila da joj se ona požalila da joj Brajan ne dozvoljava da odvede decu.  

- Jedino što vidim kao mogući razlog svađe je to što je ona želela da i deca dođu kod nje u Vašington, ali Brajan, pošto je još uvek bio u tom sudskom procesu, i pošto nosi nanogicu, nije dozvolio da deca idu - rekla je majka.  

Takođe, sumnja se da je Ana želela da se razvede od muža i nastavi samostalan život.

Tužiteljka je rekla da je 2. januara uz sredstva za čišćenje Brajan kupio i zaštitno odelo i tri tepiha. Sumnja se da je tog dana i isekao Anino telo. Dan kasnije pokupovao je i kante za smeće, a na internetu je razgledao link „kako soda bikarbona može da zamaskira miris tela u raspadanju“. Četvrtog januara istražitelji su u njegovom „volvou“ zatekli oborena zadnja sedišta koja su bila obložena najlonom. Brajan će se pred sudom ponovo naći 9. februara. 

Potraga za saučesnikom 

Američki mediji su od trenutka kada je Ana nestala spekulisali da je ona najverovatnije ubijena. Ipak, činjenica da osumnjičeni Brajan Volš nosi nanogicu zbog ranijih prevara otvorila je pitanje da li je u zločinu imao saučesnika. Tokom istrage najviše se pominjala njegova majka Dijana, ali policija ništa zvanično nije saopštila.  

Podsetimo, Ana je nestala nakon što je proslavila Novu godinu sa Brajanom i njegovim prijateljem Džemom Mutluom, koji je njihov dom napustio u 1.30 sati. Volš je policiji tada ispričao da ga je žena tog jutra probudila i rekla da mora da otputuje u Vašington, gde je radila, ali se ispostavilo da je to laž jer je istraga pokazala da se ona nikad nije ukrcala na let.  

Nestao mu osmeh s lica 

Brajan Volš je juče sproveden u zgradu suda u Kvinsiju, a ono što je lokalnim medijima zapalo za oko je činjenica da se ovog puta nije smejao kao što je to učinio nakon hapšenja pod optužbama da je sabotirao istragu policije tokom potrage za njegovom suprugom.   

Brajan njen nestanak nije prijavio, već je 4. januara pozvao prijatelje i njene kolege s posla kako bi se raspitivao o njenoj „sudbini“. Na kraju, upravo oni su prijavili slučaj.  

Kamera snimila Brajana
dok iznosi Anino telo? 

Prvi komšija porodice Volš nekoliko puta je kontaktirao s policijom i ponudio da preuzmu snimke sa kamere za video-nadzor u njegovom dvorištu, tvrdeći da se na njima vidi Brajan Volš.  

- Postoji snimak koji bi mogao da pokaže da li je kobnog dana bilo incidenata - naveo je izvor američkih medija.

Brajanova internet pretraga 

- Kako se otarasiti tela žene od 52 kilograma? 

- Deset načina da se raskomada telo.  

- Kada leš u raspadanju počinje da smrdi? 

- Možeš li biti osuđen za ubistvo bez tela? 

- Kako možeš da naslediš nekog ko je nestao? 

- Može li da se identifikuje telo ako su zubi smrskani? 

- Koliko DNK ostaje na površini?  

- Da li soda bikarbona čini da telo dobro miriše? 

- Šta se desi kada staviš telo u amonijak? 

Šta je nađeno tokom istrage 

- Oštećeni krvavi nož 

- Tragovi krvi u podrumu kuće Volšovih 

- Sekira 

- Testera 

- Tepisi 

- Iskorišćena sredstva za čišćenje 

- Peškiri 

- Deo Anine narukvice, odeća i čizme 

- Rukavice 

- Zaštitno odelo 

- Ostaci sode bikarbone 

- Kante za smeće 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading