SAMO PAR METARA DALJE JE SEDEO RADOVAN KARADŽIĆ I PIO ŠLJIVU "Sada su došli neki nikogovići i glume kriminalce"
Foto: Printscreen

Policija u Beogradu, brzom akcijom, uhapsila je A.R. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Za njim je već bilo raspisano tri poternice i devet potraga zbog sumnje da je izvršavao krađe.

Кako se sumnja, A. R. je juče u jednoj prodavnici u Novom Beogradu zajedno sa još dve osobe pokušao da ukrade robu, a potom seo u automobil, startovao ga i povredio dve osobe koje su se nalazile na trotoaru.  To se dogodilo u 45- tom bloku, i to uz samu kafanu „Luda kuća“ koju je svojevremeno posećivao jedan  u to vreme najtraženiji haški begunac.

Naime, u vreme kada je Karađžić posećivao kafanu niko nije znao da je to on budući da se predstavljao kao doktor Dragan Dabić. Ipak, stalni gosti kafane ga pamte kao jednog intelektualca, umetnika i putopisca sa dugom bradom i veoma upečatljivim izgledom. On je kako su nam rekli, živeo u neposrednoj blizini i snabdevao se s potrepštinama, između ostalog, i u prodavnici koji je A. R. pokušao da pohara.

Žitelji bloka rekli su da je ovo nezapamćen slučaj, pogotovo što kafana i okolina važe za kultno mesto.

- Znate li vi ko je tu pored na par metara dalje, sedeo, besedio, svirao gusle dok ga je ceo svet tražio - Radovan. A sada su došli neki nikogovići i glume kriminalce, a kradu banane. Ni to im nije bilo dovoljno pa su povredili prodavca i stariju ženu – rekao je revoltiran žitelj bloka.

SAMO PAR METARA DALJE JE SEDEO RADOVAN KARADŽIĆ I PIO ŠLJIVU

EPA/ PETER DEJONG

 

On se prisetio minulih vremena kada je u kafani pored prodavnice svraćao doktor Dragan Dabić, odnosno Radovan Karadžić.

- Pamtimo ga kao  kao pozitivnog čoveka. Nijednim gestom nije odavao da ga neko traži. Vrteo je onaj visak i zabavljao društvo. Pio je rakiju. Šljivu. Nudili su mu vino, ali nikad ga taj nije ni probao. Ma bio je duhovit, vispren i nasmejan  - rekla je jedna mušterija prodavnice koja je napadnuta.

Na zidu kafane, u znak sećanja i poštovanja, oslikan je veliki mural doktora.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading