APELACIONI SUD ODLUČIO Nema doživotne robije za Radomira - suđenje za svirepo ubistvo bivše partnerke kreće ispočetka
Facebook Printscreen

- Blagojević je optužen da je 13. jula 2020. godine, u hodniku stambene zgrade u Beogradu, lišio života na svirep način oštećenu Zoricu Kalinić, tako što je u prepodnevnim časovima došao do zgrade u kojoj oštećena stanuje, ođredeno vreme je čekao, pa kada je naišla ušao je za njom u ulaz i nakon kraćeg razgovora i odbijanja oštećene da ga primi u stan, u trenutku kada mu je okrenula leđa polio je preko celog tela motornim benzinom koji je u plastičnoj flaši poneo za sobom i upaljačem zapalio - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

APELACIONI SUD POTVRIO ODLUKU O PLJEVLJAKU Darko Šarić ostaje u pritvoru

Oštećena je tom prilikom zadobila teške telesne povrede opasne po život usled kojih je nastupila nasilna smrt oštecene 15. jula 2020. godine.

- On je optužen i da je dana 23. juna 2020. godine, u kući u Smederevu, upotrebom sile prinudio oštecenu R.N. na seksualni odnos - dalje se navodi.

Odluka

U saopštenju apelacionog suda navodi se da prvostepeni sud nije dao jasne, ubedljive i dovoljne razloge za svoju odluku da se okrivljeni osudi na doživotni zatvor.

- Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupaka jer u istoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni - navode.

Podsetimo, Blagojević je priznao ubistvo Zorice Kalinić. Međutim, nakon svedočenja oštećene R. N. koja je rekla da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, Blagojević je skočio sa optuženičke klupe i rekao da ona laže.

''Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem, više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom'', šokirao je Blagojević sve u sudnici.

Takođe, R. N. je ispričala da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti i navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.

Pratite najnoviije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading