SUĐENJE ZA UBISTVO DUŠKA RAJIĆA (19) BLIŽI SE KRAJU, OTAC OGORČEN "Plašim se da za mog sina neće biti pravde "
Foto: Alo.rs

- Ogorčen sam, prošlo je četiri godine od smrti mog deteta i ja zaista više ne znam šta da kažem i šta da očekujem! Postupak traje godinama, a ishod ko zna kakav će biti! Ja svoje dete ne mogu da vratim, ali očekujem neku pravdu - kaže za Alo! Dane Rajić, otac Duška Rajića (19) iz Novih Banovaca, kojeg je na Božić pre četiri godine grupa mladića brutalno pretukla, posle čega je preminuo! 

Tragedija se dogodila 7. januara 2019. u beogradskom naselju Batajnica. Prema Danetovim rečima, njegov sin i još dvojica drugova krenuli su u grad. Navodno je postojala svađa preko SMS-a s jednom grupom mladića, ali je za Božić trebalo da se pomire. Dušku je stigla poruka da se nađe sa tim mladićima u školskom dvorištu da bi otišli na piće u znak pomirenja. Međutim, kako su kročili na igralište škole više momaka je iskočilo i brutalno ga prebilo motkama i štanglama. 

SUĐENJE ZA UBISTVO DUŠKA RAJIĆA (19) BLIŽI SE KRAJU, OTAC OGORČEN

Foto: Alo.rs

 

Prethodne četiri godine za Daneta Rajića bile su jako mučne. Kako kaže, suđenja su se stalno odlagala i zakazivala su se retko, a prvooptuženi je u bekstvu. Kako saznajemo, završne reči na suđenju zakazane su za 1. mart, a neutešni otac se plaši da ishod neće zadovoljiti pravdu.  

Moram s tim da živim

Duško Rajić je posle brutalnog premlaćivanja bio svestan i čak je po prijemu u Hitnu pomoć dao svoje podatke. Nažalost, posle toga se onesvestio i pao u komu iz koje se više nikada nije probudio. 

- Sve ovo je jako teško, ali moram da živim. Idem povremeno da radim u inostranstvo da skrenem misli - kazao je Dane za Alo!. 

 

- Prošli put se nije pojavio ni tužilac! Ne znam kako da opišem ceo ovaj postupak u prethodne četiri godine. Suđenja su se odlagala, glavnog osumnjičenog i dalje nema i niko ne zna gde je. Ne znam šta da očekujem od završnih reči, jer nisam zadovoljan kako je tekao ceo postupak - navodi neutešni otac. 

SUĐENJE ZA UBISTVO DUŠKA RAJIĆA (19) BLIŽI SE KRAJU, OTAC OGORČEN

Foto: Alo.rs

 

Punomoćnik porodice Rajić i advokatica Natalija Bobot istakla je da se završne reči bliže, a da će za neke stvari saznati tek na pretresu. 

- Za 1. mart zakazana je završna reč i spisi su, po mom poslednjem saznanju, povučeni na uvid kod tužioca. Tužilac može to po zakonu, a dva su zakonska razloga. Može to da učini zbog pripremanja završne reči, a moguće i radi neke eventualne izmene optužnog akta! Po mom saznanju do danas predmet nije vraćen iz tužilaštva u sud. Meni kao punomoćniku nije poznato koji od dva navedena razloga je tužilac iskoristio - kazala je Bobot. 

Podsetimo, za brutalno prebijanje Duška Rajiće optuženo je osam mladića i svi se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja je počinila krivično delo, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina. Prvooptuženi N. M. nije dostupan sudskim organima duže vreme. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading