OKIDAČ ZA ZLOČIN JOŠ MISTERIJA Psiholog o užasu na Vračaru - Bio je dobar đak, ali...
Foto: Printscreen/Printscreen

- Nama se dogodilo nešto što se u svetu već dešavalo, i u Americi su vršena istraživanja, gde se pokazalo da su preko 93 posto ovakvi slučajevi bili isplanirani unapred. Čak smo čuli da je i ovaj dečak sve planirao - rekao je dr Đinđić.

Kako kaže, uzrok će biti svakako nešto na čemu će raditi lekari u narednom periodu, oni će, dodaje, da rade na tome da se otkrije šta je bio okidač za ovakav zločin.

- Danas je dosta česta pojava vršnjačkog nasilja. Deca odbacivanje mogu da dožive vrlo snažno i može doći do nagomilavanja frustracije i besa kod te dece - rekao je on za TV Pink.

Kako kaže, to može da dovede do nekakve takve reakcije i pokazivanja nekog ovakvog načina ponašanja.

- Ne treba nikako potceniti taj momenat, kao ni momenta nasilja na društvenim mrežama. Toga ranije nije bilo i danas je to otežavajuća okolnost - ističe on.

Dodaje da je ovo dete bio dobar đak, ali to ne znači da sa njim nešto u nekom momentu nije bilo u redu.

Na pitanje da li su roditelji mogli nešto da primete, dr Đinđić je rekao da je porodica prva sredina gde bi trebalo da se primeti da nešto nije u redu, da je došlo do promene ponašanja.

- Porodica bi prva trebalo da detektuje promenu ponašanja. To je jako važno. Zatim i školska sredina i uloga nastavnika - rekao je on.

Kako kaže, sve ono što odstupa od nekog standardnog i očekivanog ponašanja za dete u nekom trenutku, trebalo bi da bude alarm za uzbunu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading