hapšenje
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN/ bg

Podsetimo, Tanasković je kratko pred sudom u Hrvatskoj izjavio da nije kriv a nastavak suđenja, kada bi trebalo da iznese i detaljnu odbranu, zakazan je za 14. jun.

OGLASIO SE MUP O POMAGAČIMA IGORU IZ PRIBOJA Sumnja se da su mu pomogli u bekstvu nakon što je nasmrt pretukao Ervina

Spekuliše se da je ubistvo Vlaovića, u trenutku kada je izašao iz jednog noćnog kluba na plaži Zrće, u kom je prethodno bio sa prijateljima i svojom devojkom, misicom Draganom Banić, nastavak sukoba škaljarskog i kavačkog klana, prenosi Informer.

Inače, i ubijeni Šaković je navodno bio istaknuti član škaljarskog klana. Ranije je crnogorsko tužilaštvo saopštilo da se zbog tog zločina traga i za Lukom Pilčevićem iz Beograda.

''Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna prošle godine, nešto pre ponoći. U Šakovića je, kako se sumnja, pucao Beograđanin a Tanasković mu je, prema tvrdnjama tužilaštva pomogao. Ubrzo potom, na Pagu je ubijen i Vlaović, dok je u septembru iste godine u Istanbulu ubijen i vođa škaljarskog klana, Jovan Vukotić'', rekao je izvor nakon zločina.

CRNA GORA TRAŽI IZRUČENJE UBICE SA PAGA OD HRVATSKE Kragujevčanin likvidirao ''Škaljarca'' na hrvatskom ostrvu, osumnjičen za još jedno ubistvo u Budvi

Printscreen/zadarski.hr

 

Osim toga, odbrana Duška Tanaskovića pred sudom u Zadru je pokušala da ospori njegovu uračunljivost u vreme ubistva na Pagu tvrdeći da nije bio svestan svojih postupaka jer ima zdravstvene, psihijatrijske probleme.

Sudski veštaci su, međutim, naveli da je bio pod uticajem lekova i droge, ali da je uračunljiv.

Tanaskovićev advokat Vinko Gulišija, kako je Kurir pisao, istakao je da je nalaz nelogičan i da je i u pritvoru Tanasković pokušao da se ubije tako što je progutao obmotane žilete i upaljač, ali je tužilac odgovorio na to da činjenica da je žilete obmotao selotejp trakom govori da nije planirao da se ubije, već da se minimalno povredi, kako bi bio prebačen u bolnicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading