Saobraćajna nesreća u Kikindi
Foto: Alo/Foto: Alo!/Miroslava Obadić

Nesreća se dogodila u trenutku kada se Boško I. sivim automobilom marke ,,opel korsa“ kretao iz pravca Nakova prema Kikindi.

U tom momentu, u blizini ulaza u selo, na njega je naleteo njegov školski drug V. M. koji je izgubio kontrolu nad crnom ,,škoda oktaviom“, prešao u suprotnu kolovoznu traku i u punoj brzini naleteo na nesrećnog čoveka.

Kao da je raketa udarila

Dalibor Ostojić iz Kikinde, profesor koji se kobnog jutra zadesio u kući u Nakovu koja se prva nalazi nedaleko od puta gde se desila saobraćajna nesreća, kaže da je njega, ćerku i suprugu prenuo iz sna jak udar.

- Spavali smo, a iz sna nas je trgao jak zvižduk, kao da je raketa proletela i udarila u nešto. Kad sam pogledao na sat, bilo je oko 4.15 časova. Izašao sam odmah na ulicu u pidžami, ali nisam mogao da vidim ništa, jer su automobili bili zaklonjeni od rastinja. U tom momentu je prešao jedan automobil, koji se zaustavio, pa je najverovatnije da je neko iz tog vozila pozvao hitnu pomoć i policiju. Pretpostavio sam da je udes u pitanju-prepričava za ,,Alo!“ Ostojić.

Kaže da ga je dodatno uznemirilo to što je obojici davao privatne časove iz matematike, zajedno sa svojim bratom.

- V. M. sam ja davao privatne časove iz matematike, a stradalog Boška I. je podučavao moj brat Oliver. Poznajemo obojicu vrlo dobro. Nama rat ne treba, vidite šta se dešava sve na našim putevima. Mnogo se gine. U školi predajem informatiku i deca učestvuju na takmičenjima iz saobraćaja. Trudim se da im ukažem na crnu statistiku na srpskim drumovima i učim ih da budu pažljivi učesnici u saobraćaju - kaže Ostojić.

Vatrogasci sekli vozila

- Bio je direktan sudar dva automobila od kojih nije ostalo gotovo ništa. Vatrogasci su morali da seku vozilo u kojem se nalazio stradali Boško I., kako bi mogli da ga izvuku. Uviđaj je trajao od 4. 30, pa sve do 12 časova, kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće-kaže izvor ,,Alo!“.

Kako smo videli na licu mesta, saobraćaj je u tom delu puta bio zatvoren za putnike 7 sati, a policija je vozače preusmeravala na biciklističku stazu koja se nalazi nedaleko od puta. V. M. koji je izazvao nesreću, čudom je ostao živ.

Krhotine oba automobila koji su uništeni u potpunosti odnelo je šlep vozilo Auto-moto saveza Srbije. Na mestu nesreće policija je obavila uviđaj, vozilo Hitne pomoći, pogrebna kola i Varogasno-spasilačka cisterna koja je izvukla telo nesrećnog Boška I.

Preživelog sačuvao vazdušni jastuk

Vazdušni jastuk koji se aktivirao u momentu nesreće, pored toga što je sačuvao život vozaču koji je izazvao sudar, doprineo je i da prođe bez većih zdravstvenih posledica.

- V.M. je sačuvao vazdušni jastuk, inače bi i on nastradao-otkriva naš izvor.

U kikindskoj bolnici rekli za ,,Alo!“ da je on prebačen u Opštu bolnicu u Zrenjaninu.

- Mlađi muškarac koji je povređen u saobraćajnoj nesreći pregledan je u kikindskoj Opštoj bolnici. On je zadobio prelom butne kosti i upućen je na dalje lečenje u zrenjaninsku Opštu bolnicu - rečeno nam je iz kikindske bolnice.

Školski drugovi

Teška tragedija koja je zavila Nakovo u crno subotnjeg jutra, potresla je sve koji poznaju Boška i V. M..

- Užas je šta se dogodilo. Šta nas je snašlo, koja tragedija. Boško je bio divan čovek. Nije imao posao, pa ga je tražio intenzivno da bi mogao da radi i zaradi. Nije bio oženjen, nema dece. Hteo je prvo da stvori nešto, pa onda da stvara pordicu. On i V. bili su školski drugovi. Velika je to tuga-priča jedna meštanka Nakova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading