Aleksandar Živanović
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Aleksandar Živanović (19) poginuo je u sredu u Topolnici kod Majdanpeka kad je motor kojim je upravljao njegov prijatelj sleteo s puta. Tinejdžer je s porodicom živeo u Italiji, a na dan nesreće došao je Srbiju da proslavi uspešno završenu srednju školu i upis na Fakultet političkih nauka. 

Tinejdžer je početkom jula diplomirao na Institutu Masoto u naselju Noventa Vičentina u Vičenci. S roditeljima Miroslavom i Dolijem i mlađim bratom Petrom došao je u Topolnicu, na granici s Rumunijom, kako bi proveo zasluženi odmor posle završetka škole.

On je s jednim prijateljem tokom slavlja seo na motor, koji je najednom proklizao i pao.

- Aleksandar je pao na glavu i stradao na mestu. Okolnosti nisu tačno poznate, kao ni da li je imao adekvatnu opremu za motor - navodi izvor.

Gradonačelnica ostala bez teksta

Gradonačelnica Paola Fortuna takođe se oglasila posle smrti mladog studenta.

- Njegova smrt je šokantna činjenica koja ostavlja bez teksta i utiče na ujedinjenu i dobro integrisanu porodicu u selu u kojem živi 20 godina - navela je Fortuna.

Posle tragične vesti oglasila se i direktorka škole koju je tinejdžer završio:

- Bio je cenjen u svojoj školi zbog zalaganja. Svi smo šokirani zbog gubitka radoznalog i preduzimljivog dečaka, koji je s velikim entuzijazmom gledao u svoju budućnost - rekla je direktorka škole u Italiji.

Od žrtve su se oprostili i drugovi i drugarice iz razreda.

- Zajedno su podelili velike trenutke, a trenutno se organizuje sahrana u Srbiji. Aleksandar je bio miran, nasmejan dečak, koji je pratio sve vrste sportova i posle sezonskog posla težio da upiše političke nauke - opisao je nastradalog jedan od drugova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading