NOVA OPTUŽNICA Šef kavačkog klana, Belivuk i Miljković na tapetu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

- Specijalno državno tužilaštvo predalo je Specijalnom odeljenju za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv grupe od 31 člana. Prvooptuženi je Radoje Zvicer, a posle njega slede Veljko Belivuk i Marko Miljković. Za krivično delo stvaranja kriminalne organizacije terete se N. J., R. Ž., R. Ž., D. K., M. V., S. K., S. K., D. P., N. K., D. P., B. G., D. G., M. R., P. Đ., V. V., N. P., R. G., M. Č., M. K., A. P., N. C., R. M., Z. K., A. D., A. J., M. K., B. B. i B. B. Protiv Zvicera, M. V., D. K., R. Ž.,Belivuka, Miljkovića, N. J., R. Ž., S. K., S. K., N. K., D. P., B. G., D. G., D. P., N. P., M. R., V. V., M. K., A. P., N. S., R. M., Z. K., M. K., A. D. i A. Lj. i za krivično delo teškog ubistva, u saizvršilaštvu - rekao je portparol tužilaštva i državni tužilac Vukas Radonjić i dodao da su sva krivična dela učinjena tokom 2020. godine.

NOVA OPTUŽNICA Šef kavačkog klana, Belivuk i Miljković na tapetu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore

Foto: Alo.rs

 

 

Suđenje u odsustvu za 18 optuženih  

U optužnici je predloženo da se okrivljenima D. P., B. G., D. G., R. G., M. Č. i B. B. produži pritvor, a da se okrivljenima Zviceru, Belivuku, Miljkoviću i još njih 15 koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice sudi u odsustvu. Ostali optuženi su u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru zbog drugih krivičnih dela - ističe Radonjić.

On je dodao da je optužnica podignuta i protiv N. S., D. P. i B. B. zbog pomoći optuženima posle izvršenog krivičnog dela. Za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija terete se M. K., Z. K. i A. D., dok je M. Č. optužen i za nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading