OSUJEĆEN KOBNI PLAN Sprečeno ubistvo Škaljarca u zatvoru jer nekome ne odgovara primirije?
Printscreen

Prema informacijama bezbednosnih službi, tim naoružanjem navodno trebalo je da bude ubijen jedan od članova zaraćenih kriminalnih klanova.

- Koliko god zvuči neverovatno, time je trebalo da se produbi rat između škaljaraca i kavčana, jer navodno postoje kontakti između čelnika tih organizovanih kriminalnih grupa koje pregovaraju o primirju. Informacija je da su moguće mete, cetinjski škaljarac kome uskoro ističe pritvor ili Budvanin koji je duže od deceniju iza spuških rešetaka i one se proveravaju- kazao je sagovornik iz bezbednosnog sektora za Vjesti.

Isti izvor otkrio je “Vijestima” i ko iz vrha dva kotorska klana pregovara o zakopavanju ratnih sekira.

Nijedan od njih u krvavom kokainskom ratu nije izgubio člana porodice, što im olakšava pozicije.

On je dodao  da domaće i službe regiona pokušavaju da utvrde kome takav razvoj događaja ne bi odgovarao, odnosno, ko je navodno, pravio plan za ubistvo u Spužu, koje su prema tim informacijama osujetile bezbednosne službe.

OSUJEĆEN KOBNI PLAN Sprečeno ubistvo Škaljarca u zatvoru jer nekome ne odgovara primirije?

E-stock

 

 

Iako sagovornici tvrde da vođe kotorskih klanova pregovaraju o pomirenju, analiza “Globalna inicijative za borbu protiv organizovanog kriminala” nedavno je pokazala da niko nije dovoljno moćan da smiri ili razbije crnogorske kriminalne klanove, pa će se rivalstvo među njima nastaviti.

- Pomirenje nakon 10 godina sukoba je malo verovatno, posebno kada su neki od atentata počinjeni pred očima članova porodice. Štaviše, niko nije dovoljno moćan da smiri ili razbije klanove. Sukob će ostati, ali se broj ubistava neće povećati zbog njihove velike cene - navodno ciljani udarci na rivale koštaju preko milion evra. Osim toga, neke od glavnih meta su već ubijene. Oni koji su još na slobodi ili u bekstvu, biće pažljiviji prema kretanju i komunikaciji i više ulagati u zaštitu. Postoji i rizik da će unajmljeni atentatori biti ubijeni kako bi se sprečilo njihovo potencijalno svedočenje na sudovima- navodi se u toj u analizi.

 Međutim da se nešto dešava u smislu pregovora, govore podaci i naših službi.

Naš izvor podseća da i da je bilo pregovora o primirju između Radoja Zvicera i sad ubijenog Jovana Vukotića.

- Tada su pregovori  o primirju propali iz samo jednog razloga jer Vukotić nije želeo da da ime osobe koja je u decembru 2018. u Beču ubila Vladimira Roganovića, zvanog Vila. Pored imena ko je povikao obarać Zvicer je tražio i naručioca, što je Vukotić odbio da da. Sad kada je prošlo dosta vremena i kada su pale velike žrtve, a među njima navodno ima i organizatora raznih ubistva, nastavak pregovora o primirju je ponovo aktivan, što pokušava da osujeti neka treća strana, jer po onoj narodnoj dok se dvoje biju, treći ima korist - rekao je izvor.

 

BONUS VIDEO

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading