UBILA MUŽA JER JU JE TUKAO Oborena presuda Jasmini iz Surčina, obrazloženo i zašto
Foto: Facebook

 

Jasmina je u martu ove godine prvostepeno osuđena za ubistvo na mah.

Kako je veštačenjem utvrđeno, ona je zločin počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Navedeno je i da je tada dovedena bez svoje krivice u jaku razdraženost i to napadom, zlostavljanjem i teškim vređanjem od strane ubijenog supruga i nakon kraće verbalne rasprave nožem mu je zadala jednu ubodnu ranu na prednjem delu grudnog koša nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život, zbog koje je on istog dana preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Apelacioni sud smatra da je žalba javnog tužioca osnovana.

Kako su naveli u obrazloženju, nije sporno da su sudski veštaci utvrdili da se kod okrivljene radilo o kumulativnom afektu koji se nagomilavao jedan duži vremenski period, te da jačina provokacije nije morala biti velika, već je i na najmanje provokacije mogla burno da reaguje, ali i pored toga sud je morao da navede radnje pokojnog koje su dovele kod okrivljene do impulsivnog ponašanja.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Danas oko 18h došlo je do požara u improvizovanom naselju na Čukarici. Vatrogasne ekipe izašle su na lice mesta #dosije192 #pozar #beograd #putevisrbije #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading