GROZOTA Presretnute stravične poruke na Skaju u kojima kavčani prete svedoku saradniku
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

Kao u horor filmu! Evropol je dostavio crnogorskim istražiteljima poruke presretnute na Skaju u kojoj se vide stravične pretnje upućene „kavčaninu“ Marinku Rajkoviću, koji je odlučio da bude svedok saradnik! U tome su dominirali policajac Goran Rakočević i „kavčanin“ Radovan Mujović, koji su navodno radili za Zvicera, a pozivaju čak na ubistvo članova porodice svedoka Rajkovića!

Marinko Rajković i Cetinjanin Nikola Drecun uhapšeni su u maju 2020. godine u Nikšiću. Obojica su u prvim danima istrage priznali krivicu, ali je Drecun kasnije tvrdio da je to učinio pod policijskom prisilom. Ostatak klana, dominantno iza rešetaka, kovao je planove kako da dođu do Rajkovića, a kada im je javljeno da je ponovio iskaz, počele su pretnje. Prema navodima crnogorskih medija, brojni policajci, ali i funkcioneri iz te službe navodno su radili za kavački klan i Radoja Zvicera. Veliki broj njih je sada uhapšen, a neki su u bekstvu.

„A živim za dan kad ću Rajkovića sres' napolje, veruj mi. Iskidaću ga svoga za primer da bude drugima... Vala samo da izađem, poslaću ti sliku brata mu bez glave. Je*em li im sve na svet“, navodio je u porukama nekadašnji policajac Goran Rakočević kolegi iz kavačkog klana Radovanu Mujoviću, nakon što su saznali da je Marinko Rajković postao svedok tužilaštva.

Njegova saradnja sa tužilaštvom bila je glavna tema na Skaju među „kavčanima“, a u porukama su mogle da se vide grozote i stravične pretnje upućene Rajkoviću, ali i njegovim članovima porodice.

U celoj toj priči najviše su dominirali Rakočević, Mujović, ali i Budvanin Vasilije Rafailović i Podgoričanin Aleksandar Ćetković.

Planirali ubistvo novinarke?

Specijalno državno tužilaštvo tereti Mujovića, Rafailovića i još 20 okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje ubistva Budvana Marka Ljubiše Kana, Gorana Slovinića Brala i novinarke Olivere Lakić... Na optužnici su Petar V. Lipovina, Mitar D. Marković, Filip M. Knežević, Žarko Ž. Pejaković, Lazar M. Nedović, Aleksandar B. Ćetković, Boško Ž. Pavlović, državljani Srbije Jovan Mirković i Aleksandar Stevanović, Marko A. Zorić, Nikola Z. Marić, Uroš V. Đurđevac, Filip M. Bešovića, Goran V. Rakočević, Ivan R. Brnović, Nikola P. Drecun, Aleksandar Z. Đurđevac, Mošo I. Paović, Uroš V. Vučinić, Davor H. Avdić i Nemanja M. Zurovac. Svedoci tužilaštva u tom predmetu su Marinko Rajković i Bajram Pista, koje Mujović i ekipa više puta pominju u negativnom kontekstu.

Rajković je istražnim organima otkrio ko ga je vrbovao da radi za „kavčane“ čija su ubistva planirana, koji „kavčanin“ dominira u kom gradu i ostalo, što je u tom klanu izazvalo bes.

„Kažu, Marinko će biti zaštićen i kopa sve ovo“, napisao je Rafailović, koji je u bekstvu Ćetkoviću koji je i sam bio pritvorenik u tom trenutku. Obraćali su se i čitavoj grupi koja je odlučila da sarađuje s istražnim organima:

„Dobiće on gupu, ali na onaj svet, samo neka izađe. Videćeš za primer svima. Kao kera ćemo ga ubiti samo neka izađe. Ološ, zapalićemo ga“, navodi se u porukama.

Prljavi policajac nije planirao ubistvo Vukotića

Viši sud obustavio je krivični postupak protiv odbeglog policajaca Ljuba Milovića i njegovog kolege iz službe Marka Novakovića za optužbe Specijalnog tužilaštva da su za račun kavačkog klana učestvovali u dva pokušaja ubistva 2020. godine, sada pokojnog šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića iz Kotora.

Mujović i Ćetković prepričavali su Rajkovićev iskaz.

„Čemu da se nada, majku mu je*em prokletu?“, pita Mujović, a od Ćetkovića dobija odgovor:

„A čemu? Da moramo sad pare davat da se on juri. Kad smo ludaci, ne mislimo glavom... Što kaže Rus, u secko ga moramo, samo da vidimo”, navode se ozbiljne pretnje.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading