zatvor
Foto: Alo/Shutterstock

Kravavi obračun dvojice bivših muževa odigrao se 6. juna prošle godine, a Nakić je tad zario nož u glavu Rajkoviću, a sečivo je puklo i deo mu je ostao u lobanji zbog čega je morao htino da bude operisan.

Obračun dvojice "bivših" odigrao se u niškom naselju Trošarina ispred kuće u kojoj Rajković živi sa majkom i sinom. Nikola Nakić je prethodno u komšiluku pivskom flašom polomio staklo na prozoru stana u kojem Marija M. živi sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom da bi onda otišao pre Rajkovićevu kuću koja je dva kilometra dalje i izbo ga.

U optužnici je nevedeno da je Nakić prvo pozvao telefonom Rajkovića da izađe ispred svoje kuće, a onda ga napao.

- U trenutku kada je Rajković izašao, Nakić ga je napao nožem i više puta ga ubo u glavu, vrat i rame, naneviši mu teške telesne povrede, a vrh noža se polomio i ostao u lobanji nesrećnog čoveka - navedeno je u optužnici.

Inače Nakić je na suđenju priznao da je kriv, ali ne i da se događaj odigrao onako kako je opisano u optužnici, pravdajući se da je Rajković navodno prvi njega udario palicom.

Prema nalazu veštaka u momentu izvršenja krivičnog dela Nakić nije bio u stanju jakog afekta koji karakteriše potpuni gubitak kontrole ponašanja. Veštak neuropsihijatar dr Anđelka Ilić na jednom od sudskih ročišta objasnila je da je okrivljeni bio u stanju "fiziološkog afekta gneva srednjeg intenziteta" do kojeg je došlo zbog ljubomore. Ona je i navela i da Nakić, koji je izjavio da je uoči obračuna mešao drogu, alkohol i lekove, nije bio u takvom stanju da nije mogao da rasuđuje.

Podsetimo sudija Mirko Drašković, obrazlažući prvostepenu presudu u maju ove godine, rekao je da je snimak sa jedne od kamera razjasnio sve nedoumice.

- Ako je i bilo nedoumica šta se desilo, sve je razjašnjeno snimkom koju smo gledali. Nismo mogli da prihvatimo odbranu da vas je Željko napao prvi. I vaša bivša supruga je rekla da ste toga dana kada ste prvo napravili incident ispred njene zgrade pretili da ćete Željka lišiti života. Pri tome nosite nož. Te činjenice govore o nameri da ste pokušali da izvršite krivično delo - rekao je sudija obrazlažući presudu i dodao d aje otežavajuća okolnost to što je Nakić svoju žrtvu ubo više puta i da je samo brza lekarska intervencija spasila život Rajkoviću. 

 

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading