bombaši
Foto: Printscreen

Supružnici tvrde da su dve kuće Kosmajca na Zvezdari napali zbog ubistva njihovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi bombaš. Ovaj mladić, koji je na beogradskom asfaltu važi za neobuzdanog pripadnika mlađe generacije, ubijen je 18. jula 1995. godine u kafiću "Bambi" u Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari. U pucnjavi nastradala je i Marjanovićeva devojka Marija Đorđević, a više ljudi ranjeno.

bombaši

undefined

 

 

Međutim ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi bombaš , odavno je i sudski rešeno. Marjanović su ubila dvojica tadašnjih policajaca Bojan Prodanović i Miodrag Milosavljević. Za ova ubistva policajci su osuđeni na po 15 godina zatvora, a za podstrekivanje je 15 godina dobio Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam.

Po optužnici, Jocića je Prodanoviću i Milosavljeviću za tu "uslugu" obećao 50.000 maraka i dao im vozilo "simka", italijanske registaracje i dva automatska pištolja "hekler i koh".

Uhapšeni bombaš D.K. tvrdi i da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela.

U noći između 7. i 8. novembra D.K. je bacio jednu bombu u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, sina pokojnog Dragoslava Kosmajca, koja nije eksplodirala. Sutradan, oko 23.50 časova, na istu porodičnu kuću je bacio bombu koja je eksplodirala, a onda je 15. novembra u 23.44 časova bacio "kašikaru" na porodičnu kuću Milice Kosmajac, ćerke Dragoslava Kosmajca, koja se nije aktivirala. Sve vreme sa njim je bila i njegova supruga.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading