Niška banja
Foto: Printscreen/RINA

Tinejdžer (17) iz Železnika uhapšen je zbog sumnje da je ubo nožem svog najbolje druga (16) u leđa nedaleko od Tehničke škole u tom beogradskom naselju! Da stvar bude tragičnija, reč je o drugarima iz istog odeljenja, a navodno su sedeli zajedno i u klupi!

Beogradska policija je brzom i efikasnom akcijom identifikovala i uhapsili sedamnaestogodišnjeg mladića koji je nedaleko od Tehničke škole nasrnuo na druga sa kojim je bio nerazdvojan. On je, kako se sumnja, zario nož u leđa drugom učeniku.

- Incident se dogodio juče oko 8.25 sati, nedaleko od škole pred početak časa. Dvojica učenika su se potukla, a zatim je jedan od njih uboden nožem - navodi izvor blizak istrazi.

Povređeni je prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane teške povrede.

Kako saznajemo, osumnjičeni i žrtva su drugovi iz razreda i iz klupe.

- Prema dosadašnjim saznanjima doskora su bili nerazdvojni, ali krajem prošle nedelje je između njih došlo do nekih nesuglasica. Navodno su više puta pokušavali da ih reše, ali to nije urodilo plodom. Juče ujutru su dogovorili susret odmah pored dvorišta škole, ali je umesto rešenja nesuglasica došlo do tuče, a potom je izvučen i nož. Posle toga napadač je pobegao, a tokom bekstva bacio je nož u reku. Uhapšen je nedaleko od njegove kuće - rekao je izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, ubodeni dečak je stabilno.

- Dečak je stabilan, ima lumbalnu povredu i trenutno nije životno ugrožen - kaže izvor.

Policija u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje napada i motiv.

 Privedeni napadač bi trebalo po hitnom postupku da bude saslušan u Tužilaštvu za maloletnike. Poznanici su iznenađeni, jer kako kažu, reč je o dečacima koji nisu problematični.

Iz škole su kratko rekli za medije da su napadač i žrtva njihovi učenici.

- Napad se dogodio u blizini škole na nekih 100 metara, i to pre početka nastave. Takođe, i povređeni i napadač su učenici naše škole - rekli su iz ove obrazovne ustanove i dodali:

- Povređeni učenik je sada u stabilnom stanju i to je sve što zasad od informacija možemo da iznesemo u javnost - rekli su iz škole.  

Škola je zbog incidenta prešla na onlajn nastavu. (E. S.)

BONUS VIDEO

@dosije.192 Duš(M)anka je ubila svog supruga kako bi se dočepala njegovog stana, a zatim je ubila i brata! #dosije192 #zlocin #ubistvo #dusanka #beograd #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading