Hapšenje
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Dolijali! Pet članova organizovane kriminalne grupe koja je vrbovala devojke iz Srbije i gurala ih u prostituciju uhapšeni su juče u Beogradu. Među uhapšenima su organizator posla, ali i sekretarica koja je mušterijama zakazivala termine, a devojke su najopuštenije reklamirali na internet-stranici.

Kako saznajemo, ova ekipa se tereti za krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije. Lisice na ruke stavljene su M. T. (48), N. U. (28), S. L. (49), B. S. (40) i M. T. (37) i oni su juče saslušani u policiji.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su, kako se  sumnja, od januara do 5. decembra ove godine na teritoriji Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na prostituciju, oglašavali ih putem „Halo oglasa“, ali i na internet-portalu namenjenom za pružanje seksualnih usluga www.seksiadresar.com

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronađena je veća suma novca, više mobilnih telefona, laptop koji je korišćen za različite vrste evidencija, kao i sim kartice. Osumnjičenima je određeno zadržavanje.

Sekretarice iznajmljivale stanove za radnice

Sumnja se da su sekretarice iznajmile više stanova u Beogradu, pretežno na Novom Beogradu, u kojima su angažovane radnice pružale seksualne usluge.

- Pored iznajmljivanja stanova i pravljenja alibija, sekretarice su bile u obavezi da se staraju o higijeni tih stanova i vode preciznu evidenciju kada i koja žena ili devojka je angažovana. Pored toga, vodile su i evidenciju i o klijentima i to su  evidentirale u laptop koji je zaplenjen. One su takođe klijentima predočavale dve varijante poslovanja. Prva da klijent dođe kod izabrane žene, a druga, koju su dodatno naplaćivali, jeste da one odu kod klijenta - rekao je izvor.

- Postavljali su i ažurirali oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih žena, ugovarali vrstu usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili međusobno. Sat vremena seksualnih usluga je iznosio oko 120 evra - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako saznajemo, među uhapšenima je jedan od organizatora posla, a ostale su  sekretarice koje su imale zaduženje da se bave marketingom, odnosno oglašavanjem i zakazuju termine sa klijentima.

- Posao sekretarice je bio da ažurira oglase, a potom ih objavi sa slikama devojaka ili žena i s opisom usluga koje pružaju. Osumnjičeni su imali više desetina žena koje su radile za njih i po obavljenom poslu su sa poslodavcem delile novac - objašnjava naš izvor.

Prema njegovim navodima, žene koje su radile za ovu grupu, kako se sumnja, niko nije prisiljavao da se bave prostitucijom.

- Sumnjamo da su organizator posla, a i sekretarice pronalazili devojke i žene koje su voljne da zarade dodatni novac. Oni su jednostavno preko poznanika ili drušvenih mreža stupali u kontakt sa tim ženama, te su im otvoreno predočili vrstu posla koje bi radile. Zauzvrat nudili su zaštitu i još neke pogodnosti. Nakon što bi sklopili dogovor i te žene počele da rade za njih, na scenu su stupale sekretarice. One su nakon zakazivanja posla sa klijentom tim ženama pružale i alibi jer su neke i udate - objašnjava naš izvor.

(ENIS SADIKU)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading