MAKROI IZ POSEBNOG RAZLOGA KORISTE LAPTOPOVE Jedan od motiva je evidencija, dok je drugi motiv daleko opasniji po klijenta
Foto: Shutterstock/shutterstock

Na pitanje, zašto kriminalne grupe sve skladište u kompjuterima i tako sami sebe "nameštaju", odgovor je dao Dragiša Remović, bivši šef odseka za seksualne delikte MUP-a Srbije.

 

"Iz dva razloga. Jedan je da bi imali jasnu evidenciju o zaradi, a drugi je kako bi mogli da ucenjuju klijente. Sve zavisi, da tako kažem, kakve su prostituke, u skladu sa tim ide i klijentela. Ako su one malo skuplje, automatski je i grupa koju mogu da ucenjuju uticajnija. Obzirom da je reč o ceni od 120 evra na sat, reč je o prostitutkama koje ne spadaju pod elitne. To su dva razloga iz kojeg sve čuvaju u laptopu", rekao je Remović za Telegraf.rs.

MAKROI IZ POSEBNOG RAZLOGA KORISTE LAPTOPOVE Jedan od motiva je evidencija, dok je drugi motiv daleko opasniji po klijenta

Foto: profimedija

 

 

- Iz dva razloga. Jedan je da bi imali jasnu evidenciju o zaradi, a drugi je kako bi mogli da ucenjuju klijente. Sve zavisi, da tako kažem, kakve su prostituke, u skladu sa tim ide i klijentela. Ako su one malo skuplje, automatski je i grupa koju mogu da ucenjuju uticajnija. Obzirom da je reč o ceni od 120 evra na sat, reč je o prostitutkama koje ne spadaju pod elitne. To su dva razloga iz kojeg sve čuvaju u laptopu - rekao je Remović.

Podsetimo, osim gore navedenih na listi su i žene koje su, kako se navodi, bile konekcija između klijenata i prostitutki. Ispituje se njhova uloga, odnosno, da li je neka od sekretarica takođe radila kao makro.

Podsetimo, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, su u periodu od januara do petog decembra ove godine na teritoriji Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na prostituciju, oglašavali prostituciju putem „Halo oglasa“, ali i na internet portalu namenjenom za pružanje seksualnih usluga www.seksiadresar.com, postavljajući i ažururajući oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili međusobno. Sat vremena seksualnih usluga je iznosio oko 120 evra.

Prostituke bi ili odlazile kod klijenata ili bi makroi organizovali iznajmljen stan.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading