bombonica i verenica
Foto: Alo/Foto: Društvene mreže/printscreen

Mladenovčanin Milan Dimitrijević (36), poznatiji pod nadimkom Bombonica, uhapšen je prošle nedelje po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je sa još 18 osoba počinio krivična dela prevaru u privredi i pranje novca! Kako Kurir saznaje, od 18 Bombonicinih saradnika, njih troje su članovi njegove uže porodice - žena u osmom mesecu trudnoće, sestrić i zet!

Računi i uplate

Inače, kao organizator ove kriminalne grupe označena je Dimitrijevićeva supruga Sanja D. (33), dok su članovi sestrić Filip R. (21) i zet Srba M.

- Članovi Bombonicine porodice su inače jako bliski. O tome svedoče i fotografije na njihovim društvenim mrežama, na kojima se vidi da su često zajedno na raznim okupljanjima. On je posebno blizak sa svojom sestrom, čiji su muž i zet uhapšeni. O njihovoj posebnoj vezi govori i podatak da su se Milan i Sanja venčali istog dana kad i njegovi sestra i zet Srba - kaže nam poznanik ove porodice iz Mladenovca.

Kako dodaju oni koji poznaju Dimitrijevića, niko nije iznenađen što je baš sa svojom familijom razrađivao "biznis ideje".

Tetovaže

"Samo Bog i porodica"

O tome koliko je Bombonica vezan za suprugu i sestru, govore i njegove tetovaže.

- Po celom telu ima tetovaže posvećene porodici i citate koji ukazuju na to koliko im je privržen. Na levoj strani grudi ima istetovirano ime svoje seste, a na desnoj ime supruge. Na ruci mu piše: "Kad je kašika u medu oko tebe sto lica, kad si u problemu samo Bog i porodica" - kaže naš izvor.

- Milanova žena Sanja je bila zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda. Kako se sumnja, od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala je naloge za elektronsko plaćanje i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih. Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i ostale osumnjičene pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Svi osumnjičeni su već saslušani kod tužioca i od njih 18, samo dvoje je iznelo odbranu, a ostali su se branili ćutanjem.

- Dimitrijeviću je određen pritvor, a njegovoj ženi i jednom osumnjičenom je doređen kućni pritvor, dok će se ostali braniti sa slobode - podseća izvor.

Preko zeta u kriminal

Mladenovčani kažu da je Bombonica oduvek bio problematičan i da su ubeđeni da je zapravo on mozak ove prevare.

- Verujemo da je iskoristio mesto na kome mu radi žena da lako i brzo dođe do velikog novca. Verovatno je predložio i da njegovi zet i sestrić otvore račune u banci na koje će pravareni ljudi, ne sluteći o čemu se radi, uplaćivati novac. Moguće da oni nisu ni bili svesni o čemu se tu radi. To je neka priča koja kruži ovde - pričaju nam sagovornici.

Bombonici je, prema rečima našeg izvora, Sanja druga supruga, a osumnjičeni zet je drugi muž njegove sestre.

- Osumnjičeni sestrić je sin iz prvog braka Bombonicine sestre. Inače, priča se da je njega u kriminal uveo prvi sestrin muž, s kojim je prvo počeo da vozi motore, pa dalje da tone u mutne poslove - pričaju Mladenovčani.

Predvodio grupu dilera

Drogu prodavali kod škola i kafića?!

Milan Dimitrijević se, da podsetimo, 2012. godine sumnjičio da je predvodio grupu dilera iz Mladenovca.

- Oni su se teretili da su drogu prodavali na više od 50 lokacija i to uglavnom maloletnicima. Policija je sumnjala da su narkotike nudili u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće donosili i na adrese - podseća naš izvor.

Istragom, koja je protiv Dimitrijevića vođena pre 11 godina utvrđeno je da su dileri od njega dobijali paketiće, krili ih u štekovima, zakopavali po rupama i po pozivu prodavali.

- U svojoj kući tada je uhapšen i Dimitrijević, koji je bio spreman za bekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmeravanje droge - podseća sagovornik Kurira.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading