POČELO SUĐENJE RODITELJIMA UBICE IZ RIBNIKARA Velika gužva u Palati pravde
Foto: Alo/Vladislav Ribnikar - Nikola Todorović/Alo!

Suđenje je počelo u 9 časova, a prethodno su zgradu Palate pravde preplavili su advokati, roditelji ubijene dece i oni koji su danas došli da im pruže podršku. Takođe, tu su i predstavnici Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

Za danas se očekuje svedočenje čak tri porodice o tome šta je prethodilo masovnom ubistvo koje se dogodilo u jutranjim satima 3. maja u samom centru Beograda.

Podsećanja radi, tužbu u parničnom postupku protiv K.K., koji je počinio taj zločin i njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića podnelo je zajedno 27 tužilaca. Oni traže naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovime je zatražena i novčana renta, dakle, buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja, pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Podsetimo, ocu i majci dečaka-ubice privremeno je zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem koji poseduju, a sve po predlogu porodica ubijenih u masovnoj pucnjavi, što za cilj ima isključivo da osigura sredstva kojima bi se isplatila naknada šetet porodicama oštećenih.

Prethodno suđenje održano je 20. oktobra ove godine godine u Palati pravde i na njemu se moglo čuti da je dečak K. K. van svih procedura bio prebačen iz jednog odeljenja u drugo, dok je sa druge strane, otac devojčice koja je ubijena u pucnjavi u školi početkom godine tražio prebačaj svog deteta ali se iz škole niko nije oglasio tim povodom.

Glavni pretres je zakazan za čak dva dana, odnosno 28. i 29. decembar. Ovom tužbom obuhvaćeni su dečak-ubica, Miljana i Vladimir Kecmanović. Protiv njih je porodica jedne od ubijenih učenica pokrenula drugu, nezavisnu od ove tužbu, protiv porodice Kecmanović, Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i Republike Srbije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading