UBILI ČOVEKA DOK JE SKLAPAO KOLICA ZA BEBU Plaćeni ubica pre 5 godina likvidirao pogrešnu metu
Foto: Printscreen

Ovim rečima, Čaba Der je u pismu koje je preko advokata poslao Višem sudu u Beogradu, opisao ubistvo Nebojše Markovića 5. januara 2019. na Banovom brdu.

Sud je odbio da pročita pismo, jer se Deru, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju, sudilo u odsustvu.

čaba der

undefined

 

 

Nebojša Marković, zet "pink pantera" Aleksandra Šarca, ubijen je hicima iz pištolja u grudi i glavu, pre tačno pet godina, ispred njihove kuće  na beogradskom Banovom brdu. Marković je likvidiran dok je pored svog automobila sklapao kolica za bebu. Čaba Der, poznat i kao "nasmejani ubica“, pravosnažno je osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva Markovića na podmukao način, a početkom decembra Alan Cigler, na ponovljenom suđenju, osuđen je na 15 godina robije za pomaganje Deru i nedozvoljeno držanje oružja.

Nasmejani ubica

Čaba Der je plaćeni ubica iz Čantavira kod Subotice, a 2018. godine izašao je iz zatvora, gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine. Posle likvidacije Markovića, Der je pobegao i za njim se tragalo sve do 2. marta 2019. godine, kada je uhapšen na osnovu međunarodne poternice u Pragu u Češkoj.Der je za pet meseci ubio tri osobe, a za njim su tragale policije iz Srbije, Mađarske i Holandije. Izručen je Mađarskoj, gde mu se sudilo za dva ubistva koja je počinio u Budimpešti i Holandiji. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Srpsko pravosuđe osudilo ga je u odsustvu za ubistvo Markovića i dobio je kaznu od 40 godina robije. Mađarski sud je Dera okarakterisao kao nesposobnog za istinsko pokajanje. Žrtve je ubijao za novac i tokom zločina je pokazivao hladnu i proračunatu brutalnost.

Tog 5. januara 2019. godine, oko 11 sati, kako se videlo na snimcima sigurnosnih kamera koje su postavljene na kući Aleksandra Šarca, pored Markovićevog automobila zaustavio se beli "punto" iz koga je izašao napadač u beloj jakni.

Prišao mu je na metar-dva, izvadio pištolj iz crne torbe i ispalio u njega nekoliko hitaca. Marković je istog trena pao, a ubica, koji je pucao iz pištolja CZ-99 sa prigušivačem, odmah je seo na mesto suvozača, pa se sa svojim pomagačem dao u beg.

Marković i Šarac su živeli u istoj kući, pa se gotovo od početka istrage verovalo da je prava meta napada bio Šarac, a da je Marković ubijen greškom.

Aleksandar Šarac je 2017. godine zajedno sa U. I. uhapšen zbog pljačke juvelirnice u Milanu iz koje su godinu dana ranije oteli nakit vredan nekoliko stotina hiljada evra. Aleksandar je malo pre ubistva Markovića izašao iz zatvora u kom je bio zbog nedozvoljenog nošenja oružja u našoj zemlji.

UBILI ČOVEKA DOK JE SKLAPAO KOLICA ZA BEBU Plaćeni ubica pre 5 godina likvidirao pogrešnu metu

Foto: Alo!

 

 

Šarac je, inače, teško ranjen u podzemnoj garaži tržnog centra "Ušće" 17. oktobra 2020. godine, a devet dana kasnije preminuo je u bolnici. Osumnjičeni za likvidaciju Šarca je Lazar Ilić iz Kraljeva, koji mu je kobnog dana s leđa iz "berete" sa prigušivačem ispalio dva hica u glavu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading