Brazil Darko Geisler Nedeljković
Foto: Printscreen/Brazilska policija

Darkov kum je advokat i brazilski državljanin, a lokalnim medijima nije želeo da otkriva ime, ali im je rekao sve što zna o životu ubijenog „škaljarca“, čiji je bio komšija u naselju Sao Visente, u Sao Paolu.

- Ima jedan kafić u našem kraju, sa stolovima na ulici. Tamo sam viđao Darka skoro svaki dan. Jednog dana sam mu prišao i započeo razgovor. Rekao mi je da ne govori engleski, već samo portugalski, i da se zove Dejan Kovač. Dao sam mu nadimak Deko, i počeli smo da se družimo. Uskoro smo napravili i ekipu iz kafića i ja sam ih sve naučio kako da izgovaraju Dejan Kovač - opisuje Brazilac.

On naglašava da je Geisleru ubrzo postao najbolji prijatelj, i da je to rezultiralo kumstvom.

Darko geisler Nedeljković brazil ubica

Foto: Prinstcreen

 

- Njegovog sina sam voleo kao svog, pa me je zato zamolio i da mu krstim dete. On se rodio 2020. godine, tokom pandemije. Bilo mi je čudno što nije priznao sina u opštini i što nema brazilska dokumenta, a imovina mu je bila na ženino ime. Kada sam ga pitao za to, rekao mi je: „Ja sam ilegalac u ovoj zemlji, uskoro ću to regulisati“. Niko nije ni pomišljao da je veliki zločinac, a to mi, iskreno, nije ni bitno. I dalje jako volim Deka - istakao je advokat.

Druga prijateljica iz kafića naglasila je da je promenila mišljenje o Geisleru nakon njegovog ubistva.

- Prošle godine mi je priredio rođendansku zabavu. Čuvao mi je i ćerkicu. Mnogo sam ga volela, a sada sam jako razočarana u njega. Lagao me je sve ove godine. Bio je dobar momak, bez sumnje. Ali sve nas je nasamario. Teško mi je da pričam o njemu - rekla je Darkova drugarica za lokalne medije.

Darko geisler Nedeljković brazil ubica

Foto: Prinstcreen

 

Darko je bio pripadnik škaljarskog klana, a ubijen je 5. januara ispred svoje kuće u Sao Paolu. U tom trenutku je biciklom pokušavao da uđe u svoje dvorište držeći sina (4) u korpi, dok je njegova supruga (34) bila iza njega. Tada mu je ubica prišao s leđa i u njega ispalio najmanje četiri metka, a onda otrčao. Sve su to snimile sigurnosne kamere.

Policija je tada kod njega pronašla lažna slovenačka dokumenta na ime Dejan Kovač, na kojima je bila Darkova fotografija.

Menjao stanove svake godine

Lokalni mediji navode da je „škaljarac“ prvo živeo u elitnom naselju Žardins u Sao Paolu, na osmom spratu, u komfornom stanu. U septembru 2016. Prešao je u naselje Moema, u dupleks, za koji je davao 900 evra mesečno, a u tom ugovoru o zakupu napisao je da je po zanimanju ekonomista. Iste godine upoznao je svoju buduću suprugu u noćnom klubu. Odmah su počeli da žive zajedno, a 2017. došli su u Sao Visente, gde je za šestomesečnu kiriju dao oko 2.000 evra. Sledeće godine sele se u komšiluk blizu plaže, a tada se Darko predstavio kao stolar. Godinu dana kasnije, nekoliko ulica dalje, kupio je stan od 160 kvadrata za 46.000 evra, na ženino ime, a u tom trenutku ona je bila trudna. Prijatelji kažu da ga je sam renovirao i odradio stolarske poslove.

Brazilske vlasti utvrdile su tokom istrage da je Geisler u njihovu zemlju ušao 2015. godine, nakon ubistva Andrije Mrdaka u Spužu, za koje je osumnjičen, ali da je to uradio na ilegalan način.

Evropski istražitelji sumnjaju da je naručilac tog ubistva finansirao Darkovo bekstvo u Brazil, ali i njegov tajni život u toj zemlji.

Brazil Darko Geisler Nedeljković

Printscreen

 

Izvori našeg lista otkrili su ranije da je Darkovu egzekuciju najverovatnije naručio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer u strahu da će Nedeljković ponovo krenuti da ubija pripadnike njegovog klana.

Kako je Alo! pisao pre nekoliko dana, Darkovog ubicu snimile su nadzorne kamere kako trči ulicama nakon zločina, ali i kako se presvlači iza parkiranog automobila, kao i kako posle toga prelazi raskrsnicu sporim hodom, i tu mu se gubi svaki  trag.

Sumnja se da je Geisler radio kao brutalni plaćeni ubica za škaljarski klan i da je likvidirao Slobodana Šaranovića, Vladimira Vidakovića, Armina Mušu Osmanagića, Andriju Mrdaka i mnoge druge.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading