pag ubica
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Zadarski.hr

- Odlučio sam da iskoristim pravo da ne iznosim odbranu, ali mi je žao što sam učinio puno loših stvari u životu, pa tako i ovu, zbog svoje bolesti - - rekao je Duško Tanasković, Kragujevčanin, koji ima policijski dosije još od 2016. godine, u kojem su zapisana kaznena dela razbojništava, posedovanja oružja i eksploziva, te teške krađe.

U Crnoj Gori je osumnjičen i za učestvovanje u ubistvu Milića-Minje u Budvi.

Danas su se na suđenju čitali su se policijski zapisnici od 25. avgust 2022. godine psihijatrijska veštačenja, te iskazi svedoka koji su bili na žurci s ubijenom Goranom Vlaovićem i njegovom devojkom Draganom Banić koji su nastali neposredno nakon ubistva. 

Svi svedoci pominju mršavog čoveka koji odgovara snimcima s nadzornih kamera, a kojeg su uhvatili pripadnici interventne policije nedaleko od samog mesta ubistva, i to kako razbija mobilni telefon.

- Osoba se čudno ponašala, hodala je napred, natrag, i udarao o pod nepoznatim predmetom, a kad smo mu naredili da legne na pod, bez pogovora je to i učinio  izjavili su pripadnici intervente policije koji su u međuvremenu pronašli u grmlju i pištolj glok koji je ubica odbacio putem.

Tanasković je sve vreme u sudnici bio miran, a tek na kraju čitanja zapisnika zamolio je sudiju  da mu se dopusti veća komunikacija s advokatom, te da mu se odobri telefonska komunikacija s drugim advokatom u Srbiji, a ona mu je to i odobrila.

Za sredu su predviđene završne reči, pa bi nakon njih, a skoro dve godine od ubistva, trebalo biti poznato koliku će kaznu dobiti optuženi. S obzirom na to da je na snazi optužnica za obično ubistvo, prijeti mu kazna zatvora od pet do 20 godina zatvora.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading