HOROR U NIŠU Pas izujedao 2 učenika osnovne škole, jedno dete završilo u bolnici
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Direktorka te škole rekla je da su deca srećom zadobila samo lakše povrede, s obzirom da se radi o ogromnom psu, prenosi Telegraf.

„Pas je najpre za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora ujeo je devojčicu za obe ruke, ujeo je za šaku i za zglob iznad šake druge ruke. Napao je i jurio i pedagogicu, ali je uspela da mu pobegne“, kazala je direktorka.

Ona je kazala da je ekipa Hitne pomoći na poziv škole intervenisala i zbrinula povređene učenike.

„Dečaku su previli prst i on je sa hraniteljicom otišao do izabranog lekara, kako bi mu tamo, ukoliko je potrebno dali tetanus, a devojčicu je zajedno sa njenom majkom ekipa Hitne pomoći prevezla do Kliničkog centra, da bi snimanjem proverili da slučajno nije zadobila ozbiljnije povrede onih koji su vidljivi“, rekla je.

Prema njenim rečima, na poziv škole intervenisala je i policija i Zoo služba niškog komunalnog preduzeća.

„Radni Zoo higijene su tražili psa, ali nisu uspeli da ga pronađu. To je pas koga je neko ostavio u Gabrovcu i zbog koga smo mi proteklih 15 dana više puta zvali Zoo higijenu. Mi smo mala sredina i znamo da ranije ovde nije bilo tog psa. Agresivan je, napadao je proteklih dana i meštane i decu. Vrlo brzo nakon što je Zoo higijena otišla ponovo se pojavio u centru sela i pored škole. Jedino što možemo da uradimo sada je da ponovo zovemo Zoo higijenu“, izjavila je direktorka.

Ona je kazala da je o današnjem napadu na učenike obavestila Školsku upravu, a školski tim za bezbednost se sastao i sačinio zapisnik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading