SLOBA SNAJPER UHAPŠEN U MADRIDU Iza sebe ima debeo dosije, evo zbog čega je pobegao
Foto: privatna arhiva

Slobodan Milutinović Snajper (39) uhapšen je jutros u Madridu nakon skoro godinu dana bekstva. Snajper je inače nosio nanogicu, nakon čega je za njim raspisana međunarodna poternica, jer se nije vratio sa svoje šetnje.

Prema informacijama iz suda, služba koja nadgleda ljude u kućnom pritvoru primetila je da se Milutinović nije vratio sa šetnje koju je imao od 12 do 13 časova 5. maja prošle godine. Policija je obaveštena i utvrdila je da ga nema na kućnoj adresi, nakon čega je sud raspisao međunarodnu poternicu i za njim se do jutros tragalo.

Milutinović je bio u kućnom pritvoru od početka aprila nakon što je novosadski Viši sud presudio da treba da odsluži dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanja slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Odlučeno je da ga prebace iz zatvorskog pritvora u kućni pritvor sa nanogvicom, jer Milutinović "ima decu od pet i sedam godina koja su patila za njim".

Vest o Milutinovićevom bekstvu saznala se na suđenju za nasilničko ponašanje na turniru u malom fudbalu 2018. godine, gde je optužen zajedno sa bratom N. M. (35), N. T. (24) i K. R. (27). Početak ročišta odložen je za 23. jun i 7. septembar prošle godine, jer se Milutinović nije pojavio, a njegov branilac i brat nisu znali gde je. Sudija Ivana Josifović istakla je da će se suđenje nastaviti bez obzira na prisutnost okrivljenih.

Inače, Apelacioni sud u Novom Sadu nedavno je doneo odluku da ukine deo presude kojom je Slobodan Milutinović Snajper bio osuđen na jedinstvenu kaznu od dve i po godine zatvora za tri krivična dela: prinudu, protivpravno lišenje slobode i zlostavljanje i mučenje sugrađanke U.J. (25), sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Ukinuta je presuda za prinudu, te će se za to delo ponovo suditi Milutinoviću. Za druga dva krivična dela, presuda je potvrđena, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora.

Slučaj je vraćen prvostepenom sudu, i Snajperu će se suditi ponovo, ali u odsustvu, s obzirom na to da se od maja prošle godine nalazi u bekstvu. Iako se prvobitno Milutinović teretio za otmicu, tokom dokaznog postupka, prvostepeni sud je cenio iskaze oštećene i prihvatio ih, te je na osnovu toga, kao i drugih dokaza, to krivično delo prekvalifikovao u prinudu, smatrajući da nije počinio otmicu.

Redakcija našeg lista kontaktirala je Milutinevićevog advokata, Gorana Karadarevića, koji je branio osumnjičenog. On istakao da nema saznanja o hapšenju u Madridu. 

- Nemam saznanja o hapšenju Milutinovića u Madridu, kratko je poručio za Alo! Karadarević.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading