JEDAN POGINUO, DRUGI POBEGAO I OSTAVIO SESTRE DA KRVARE Detalji saobraćajne nesreće na Zrenjaninskom putu! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Foto: Printscreen/Instagram

Džemo K. (37) preminuo je juče u Urgentnom centru u Beogradu nakon što se u subotu uveče svojim BMW-om sudario s drugim BMW-om tokom nebezbednog polukružnog okretanja na Zrenjaninskom putu.

Kako saznajemo, nesreća se dogodila u 22 časa kod hotela „Elegans“, između Borče i Koteža.

- BMW beogradskih registracija koji je vozio Džemo K. kretao se desnom trakom prema gradu. Međutim, u trenutku kada je ušao u levu traku tokom polukružnog okretanja, na njegov automobil je naleteo BMW valjevskih registracija. Vatrogasci su bili prinuđeni sa seku vozilo kako bi ga izvukli. On je potom s teškim povredama prevezen u Urgentni centar, ali je nakon višečasovne borbe lekara, nažalost, preminuo - navodi naš izvor. 

Tom prilikom teško je povređena Jasmina I. (34), koja je bila s njim u vozilu, dok su u drugom BMW-u bili vozač Denis S. (23), koji je posle sudara pobegao, i dve sestre Helena S. (19) i V. S. (17). Starija ima prelom butne kosti i ručnog zgloba, a mlađa prelom nadlaktice.

- Denis S. je ostavio dve sestre da krvare u razlupanom vozilu, a on je kasnije zatečen u Urgentnom centru, gde su mu konstatovane lake povrede - navodi naš izvor.  

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu navelo je juče da je utvrđeno da je poginuli vozač kriv za nesreću.

- Posle izvršenog uviđaja, uzetih izjava učesnika i pregleda snimaka s nadzornih kamera, tužilaštvo je zaključilo da je saobraćajnu nezgodu izazvao vozač automobila koji je započeo polukružno okretanje, a da se prethodno nije uverio da to može bezbedno da uradi, tačnije da ne ugrozi druge učesnike u saobraćaju. S obzirom na to da je taj vozač preminuo, tuzilaštvo je naložilo da se dostavi detaljan izveštaj, nakon čega će se odlučiti da li će se preduzimati još neka dokazna radnja. Potom će biti doneta i odluka da li se u radnjama ostalih učesnika eventualno stiču elementi nekog krivičnog dela - navode iz tužilaštva.

Inače, nastradali vozač u dosijeu ima jedan saobraćajni prekršaj iz 2015. godine, kada je, navodno, vozio u suprotnom smeru. Sa druge strane, Denis S., vozač drugog BMW-a, u dosijeu ima čak 57 saobraćajnih prekršaja. Takođe, utvrđeno je da mu je vozačka dozvola pod zabranom od 3. decembra 2022. do 3. marta ove godine.

Majka poginula, troje dece povređeno

Niz tragičnih događaja nastavio se i juče ujutru kada je u saobraćajnoj nesreći u mestu Stanjevine kod Prijepolja poginula žena (35) iz Čajetine, dok je njeno troje dece povređeno, od kojih jedno teže. Muž nastradale, koji je bio na mestu suvozača, prošao je bez povreda.

Navodno, nesreća se dogodila kada je žena zbog klizavog puta izgubila kontrolu nad „škodom“, koja se potom zakucala u zaštitnu ogradu na deponiji. Vatrogasci su bili prnuđeni da seku vozilo kako bi izvukli porodicu.

Mališan koji je teže povređen prevezen je u Institut za majku i dete u Beogradu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading