POTERA U DOMINIKANI Traga se za srpskim državljaninom
EPA

 

Vlasti u Dominikanskoj Republici tragaju za Srbinom koji se sumnjiči za šverc kokaina iz Južne Amerike u HongkKong! Veruje se da da je on uz pomoć saradnika koji su uhapšeni pakete s drogom krio u oldtajmerima koje je brodom slao ka Kini!

Ova narko-mreža razotkrivena je u februaru ove godine. Koristeći kolekcionarska vozila, pripadnici ove narko-bande pokušali da prošvercuju skoro 20 kilograma kokaina.

Međutim, detaljnom kontrolom dva oldtajmera iz 1983. i 1984. godine koji je trebalo da otputuju za Hongkong policija je pronašla pakete s drogom koji su bili sakriveni iza kontrolne table.

POTERA U DOMINIKANI Traga se za srpskim državljaninom

Alo

 

 

Džoni i Zvicer viđeni u Dominikani

U Dominikanskoj republici skrivao se i Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, desna ruka vođe „kavčana“ Radoja Zvicera, kada je u pitanju šverc kokaina iz Južne Amerike. Bezbednosne službe došle su do saznanja de se Vušoviću pridružio i sam Zvicer, koji je glavom bez obzira pobegao čim je srpska policija u Beogradu uhapsila Veljka Belivuka i njegovu kriminalnu organizaciju.

 

Istražitelji su odmah uhapsili vlasnika automobila iz Dominikanske Republike i jednog Peruanca koji je naznačen kao osoba koja je prepravljala šupljine u automobilu da bi droga mogla da se sakrije.

Prošle nedelje je uhapšena i jedna Dominikanka koja je upletena u ovu narko-mrežu, ali i Italijan Luka Botaro (62). Njemu su lisice na ruke stavljene dok je na međunarodnom aerodromu Romana pokušavao da se ukrca na avion za Milano.

POTERA U DOMINIKANI Traga se za srpskim državljaninom

EPA

 

 

Prema pisanju lokalnih medija, policija traga još za Srbinom za kojim je izdata poternica zbog pranja novca i trgovine drogom.

- Vlasti su nedavno zaplenile njegovu imovinu u San Pedro de Makorisu, glavnom gradu istoimene provincije - navode lokalni mediji ne saopštavajući njegovo ime.

Misteriozna smrt u hotelskoj sobi

Pre tri godine iz Dominikane je stigla vest o smrti Marka Kahrimana (40) za kojim je srpska policija još 2007. raspisala poternicu zbog razbojništva.

Njegovo telo sa prostrelnom ranom na glavi pronašla je sobarica u apartmanu letovališta Puerto Plata. Najpre se sumnjalo da je reč o kriminalnom obračunu, a potom i da je u pitanju samoubistvo, jer su vrata njegovog apartmana bila zaključana.

Vode Atlantskog okeana oko Dominikanske Republike postale su važno mesto gde se obavlja pretovar velikih količina kokaina koje idu iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. Ti kanali, ali u suprotnom pravcu, služe i za prebacivanje novca kojim se kupuje droga, ali i kojim begunci od zakona sa falsifikovanim dokumentima stižu u ovaj deo sveta.

Zvanično, oko 300 Srba živi u Dominikanskoj Republici. Međutim, veruje se da u toj zemlji boravi deset puta više naših ljudi, između 2.500 i 3.000 Srba. Među njima je i veliki broj ljudi iz kriminalnog miljea, koji su tamo našli svoje utočište skrivajući se od zakona ili radeći na transportu droge u Evropu. 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading