ALO! SAZNAJE Bokser iz Leskovca član balkanskog kartela, švercovao kokain za Zvicera i klan Amerika! (FOTO)
Foto: Printscreen/Prentsrceen/Privatna arhiva

Policija je u spektakularnoj akciji „Izi“ u više gradova u Srbiji uhapsila 13 članova balkanskog kartela zbog šverca više od sedam tona kokaina, a među njima je, kako Alo! saznaje, i Milan Mitić, zvani Milanče, inače poznati bokser iz Leskovca, koji je prošle godine preživeo atentat u lokalnoj kafani.

Izvor našeg lista navodi da je u toj akciji uhapšen i njegov sugrađanin Dragan Đorđević Gaga, koji je označen kao član pljačkaške bande „Pink panteri“. Obojici su lisice stavljene u Beogradu.

ALO! SAZNAJE Bokser iz Leskovca član balkanskog kartela, švercovao kokain za Zvicera i klan Amerika! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

 

- Sumnja se da su imali ulogu u švercu narkotika za balkanski kartel, koji je račune polagao Radoju Zviceru i Zoranu Jakšiću, vođi klana „Amerika“, za koga se sumnja da je poslove organizovao iz zatvora u Peruu. Istraga će utvrditi da li su Mitić i Đorđević imali još neka zaduženja u kriminalnoj organizaciji. U Leskovcu je poznato da su njih dvojica prijatelji i poslovni partneri - objašnjava naš sagovornik.

ALO! SAZNAJE Bokser iz Leskovca član balkanskog kartela, švercovao kokain za Zvicera i klan Amerika! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

 

Inače Milan Mitić je sprskoj javnosti postao poznat 4. marta 2022. godine kada su mu trojica muškaraca usred bela dana prišla u prepunoj kafani dok je sedeo sa ženom i dvogodišnjim detetom i čak 50 puta ga udarili mačetom u glavu i telo.

Policija je zbog pokušaja ubistva uhapsila Gorana Simića, Vojkana Jovanovića i Gorana Jovanovića, koji su 9. juna iste godine osuđeni na ukupno sedam godina i dva meseca zatvora.

Prema presudi, oni su osuđeni na po dve godine i devet meseci za nanošenje teških povreda i ugrožavanje javnog reda i mira, dok je Predragu Jovanoviću za ista krivična dela izrečena kazna od godinu i četiri meseca zatvora.

Na suđenjima su prikazani i video-snimci na kojima se vidi kako muškarci udaraju Mitića 50 puta mačetom u glavu, a potom i stolicama dok je ležao bez svesti.

Podsetimo, u akciji koja je sprovedena u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, lisice su stavljene vođama Miroslavu Starčeviću i Mladenu Lazareviću, kao i Milošu Jovanoviću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Ljubiši Lindi, Mirku Pavloviću i Vladanu Soldi.

Zaplenjen je arsenal oružja, ali i luksuzni satovi i automobili i 2,7 miliona evra u kešu sakrivenih u tri plastična bureta, koja su nađena zakopana ispod poda u jednom stanu.

Na paketima s drogom
utisnut natpis "Drina"

Prema pisanju medija, na pojedinim paketima s kokainom koje je policija zaplenila utisnut je natpis „Drina“.

- Osumnjičeni su preko aplikacije Skaj međusobno prosleđivali fotografije na kojima se vidi kako pakuju kokain i pripremaju ga za transport. Takođe, preko iste aplikacije ugovarali su i putanje broda, kao i zaustavljanje u lukama radi utovara legalnog tovara kojim bi se prikrio prevoz droge - navodi izvor medija.

Rođak Zvicerove krtice
uhapšen u Moskvi

 Ruska policija je u Moskvi uhapsila je Dražena Milovića (36), za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog krijumčarenja droge.

Uhapšeni je rođak policajca Ljuba Milovića, koji je povezivan s vođom „kavčana“ Radojem Zvicerom.

Uhapšeni je u decembru 2019. u Nikšiću nezakonito nabavio kokain radi prodaje, a zatim robu preusmerio u Bosnu i Hercegovinu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading