hapšenje
Foto: Alo/Shutterstock

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević ističe da ta akcija potvrđuje da je MUP Srbije jedan od nosilaca borbe protiv organizovanog kriminala u ovom delu Evrope.

Policija je tokom prethodnih dana izvela više uspešnih akcija u suzbijanju trgovine narkoticima – kako na teritoriji Srbije, tako i međunarodnih.

Između ostalog, pripadnici MUP-a su u saradnji sa BIA bili predvodnici u velikoj međunarodnoj akciji u kojoj je, prilikom pretresa jedne jedrilice na Atlantskom okeanu, otkriveno i oduzeto 2,7 tona kokaina, prenosi Blic.

- U Beogradu je uhapšen vođa te organizovane kriminalne grupe sa još tri člana organizovane kriminalne grupe, pored njih uhapšena su još dva člana van teritorije Republike Srbije, oduzeto je više od 540.000 evra u novcu, blokirano je više bankovnih računa, nekretnina - rekao je za pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.

U akciji su učestvovali i Brazil, Hrvatska, Španija, Norveška, Slovenija, ali je nosilac akcije bila Republika Srbija.

- Početak rada na ovoj akciji potiče od Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd, još u januaru 2022. godine njihova prethodna znanja su ukazivala da se određena grupa bavi krijumčarenjem narkotika u većim količinama, tako su u saradnji sa Evropolom i više evropskih zemalja, pripadnici policije Republike Srbije, pratili navedenu kriminalnu grupu i 24. je odlučeno da se izvrši akcija i akcija je uspešno završena i tom prilikom ponavljam oduzeto je 2,7 tona kokaina - rekao je Vasiljević.

Ističe da ta akcija potvrđuje da je MUP Srbije jedan od nosilaca borbe protiv organizovanog kriminala u ovom delu Evrope.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading