SKANDALOZNI POTEZ NOVOG PREMIJERA U PRIŠTINI Minut ćutanja za Rugovu, poseta memorijalnom centru, omaž Jašariju i teroristima OVK!

Lažna država je dobila novu vladu.

Avdulah Hoti
Avdulah Hoti, Foto: Tanjug/AP

Novoizabrani premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti preuzeo je dužnost i odmah nakon toga sazvao prvu sednicu kabineta.

Dužnost mu je predao sekretar Fitim Krasnići, iako je to, prema protokolu, trebalo da uradi opozvani premijer Aljbin Kurti. Kurti je juče odbio da preda dužnost Hotiju sa obrazloženjem da ga je, kako je rekao, odavno otpustio.

Hoti je, naime, bio prvi potpredsednik u opozvanoj vladi, a Kurti ga je smenio neposredno nakon što je njegovoj vladi izglasano nepoverenje u parlamentu.

Prema pisanju prištinske Kohe, Hoti će nakon prve sednice nove vlade odati poštu osnivaču DSK Ibrahimu Rugovi i posetiti memorijalni kompleks "Adem Jašari".

Adem Jašari
Adem Jašari, Foto: Printscreen

Najavljeno je da će prvi zvanični sastanak će imati sa ministrom zdravlja. Uoči preuzimanja dužnosti, Hoti je izjavio da se kao premijer oseća veoma dobro i da je srećan što se vraća u vladu.

"Imamo program upravljanja i nastavićemo s tim", rekao je Hoti novinarima po dolasku u vladu, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi