Albanci
EPA
Albanci

EPA

Albanci, Foto: EPA

Anđelković je tako reagovao sliku koja se pojavila na društvenim mrežama gde lider Samoopredeljenja Aljbina Kurtija dočekuje specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka u prostoriji u kojoj je bila istaknuta zastava Albanije, a ne Kosova.

“To je smešno, jer ako je EU neobjektivna, onda mi imamo više prava da to kažemo, a ne Albanci. Evropska unija je bila medijator briselskog procesa i ništa nije učinila da ih natera da primene ono što su dogovorili u Briselu. Smešno je kad se Albanci ljute zbog stava EU jer mi bi treblao da budemo ljuti”, rekao je Anđelković.

“ I to nije samo pitanje Kurtija. Generalno njihova politička elita je na tim pozicijama. Očekuju da nas Amerikanci pre ili kasnije pritisnu kako bi oni zadovoljili svoje maksimalističke ciljeve. Na kraju krajeva, i Lajčak priča jedno nama, drugo Albancima. U toj igri svako svakog vara. Kao što je EU do sada varala Srbiju, sada Albanci ponižavaju EU i ovo bi trebalo da bude pouka Briselu da li dalje tako hoće da demonstriraju svoju nemoć. Ako su ozbiljna zajednica, onda bi moralo konkretno zajedno da reaguju zbog ovakvih albanskih provokacija. Ako to ne urade i sami zalivaju korov”, zaključio je on.