Vojska
EPA
Vojska

EPA

Vojska, Foto: EPA

Albanci u Prištini planiraju da usvoje 'zakon o vrednostima OVK', koji predviđa da svi građani lažne države Kosovo, uključujući i Srbe, moraju da poštuju i štite vrednosti borbe ove terorističke organizacije.

U nacrtu spornog zakona piše da je 'oružana borba naroda Kosova na čelu sa OVK bila u cilju oslobođenja Kosova', kao i da su veterani OVK zaštićeni ovim dokumentom!

Osim toga, zakonom bi bili zaštićeni i zastava, grb i arhiva OVK, tekst zakletve, generalni i štabovi operativnih zona OVK, kao i politička uprava i memorijalni kompleks 'Adem Jašari' u Prekazu. Svako nepoštovanje ovog zakona strogo će se kažnjavati novčano, ali i zatvorskim kaznama!

Povodom skandaloznog predloga zakona oglasio se ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet, koji kaže da ovaj dokument predstavlja 'pogrešan način pokazivanja poštovanja prema OVK'.

SAD: Kriminalni zakon Predlog zakona o vrednostima OVK predstavlja pogrešan način. On kriminalizuje slobodu govora i zastrašuje građane Filip Kosnet, ambasador SAD u Prištini

Komentarišući sve ove navode, Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje ocenjuje da 'Šiptari sve više gube kompas'.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (2)

draxa

31.07.2020 23:01

To nista ne znaci

Branka Met

31.07.2020 23:13

Bože, kako je očigledno da Hrvati, Šiptari i Crnogorci imaju istog majstora za organizovanje ceremonija kojima proslavljaju isterivanje Srba. Pitam se, pitam ko je taj. Da nisu možda najveći neprijatelji Srba dvadesetog veka? Oni koji su organizovali najveće pogrome Srba u dva svetska rata i sva stradanja od devedesetih do danas. Sramota! Ceo svet gleda i niko da bar osudi zlikovce.