NA POMOLU NOVI RAT U PRIŠTINI Tači i Hoti u klinču zbog Srbije!

Kurti za danas najavio demonstracije u Prištini

Tači i Hoti
Tači i Hoti, Foto: Alo.rs

Novi politički rat na pomolu u Prištini. I dok svi čekaju sledeći potez sada već bivšeg premijera Aljbina Kurtija, koji je za danas najavio veliki miting, očigledno je da novi premijer Avdulah Hoti i predsednik tzv. države Kosovo Hašim Tači imaju prve velike nesuglasice, i to oko toga ko će biti glavni u dijalogu s Beogradom.

Sve to dolazi u trenutku kada bi, prema navodima prištinskih medija, u tzv. Kosovo u ponedeljak trebalo da doputuje specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

- Zvanično još nisam obavešten, videću dnevni red, ali naravno da ću odgovoriti. Važno je da se Kosovo tretira kao država. Mi imamo poverenje u SAD za ovaj proces. Ovo nije vreme za merenje pulsa, već za donošenje odluka o priznavanju - rekao je Tači, koji je, upitan o izjavi premijera Avdulaha Hotija da će premijer voditi dijalog, rekao da je on predstavnik zemlje i da nema dileme ko će voditi proces.

- Predsednik predstavlja zemlju unutra i spolja, nadležnosti su jasne, nema dileme ko bi trebalo da vodi dijalo - rekao je Tači.

A kada je reč o lideru Samoopredeljenja, on je najavio veliki miting na Trgu Skenderbeg u Prištini.

- Dođite na ovo mirno okupljanje, uz muziku i govore. Dođite masovno na našu 15-godišnjicu jer obeležavamo i 21-godišnjicu oslobađanja zemlje i visoke cene koju su čitave generacije plaćale da bismo živeli mnogo bolje nego danas - rekao je Kurti, pozivajući građane da se okupe u što većem broju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi