NOVI ŠAMAR, LAŽNA DRŽAVA PUCA PO ŠAVOVIMA! Amerikanci ih pritiskaju, takse moraju biti odmah ukinute

Nema tajnog plana o razmeni teritorija

Priština, Albanci, Kosovo
Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Sjedinjene Američke Države ponovo su danas pozvale tzv. kosovske lidere da u potpunosti ukinu takse na robu iz Srbije, što je navedeno u zajedničkom saopštenju specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta u Prištini i specijalnog predstavnika za zapadni Balkan Metjua Palmera.

Ričard Grenel
Ričard Grenel, Foto: youtube printscreen

SAD stoje uz građane tzv. Kosova, pohvaljuju kontinuirane napore zdravstvenih stručnjaka i drugih koji rade uz veliki rizik na smanjenju širenja Kovid-19 na tzv. Kosovu i pozivaju lidere da poštuju tzv. kosovski ustav i vladavinu prava.

"Posvećeni smo radu sa bilo kojom vladom formiranom kroz ustavni proces", poručila su trojica diplomata.

Kad je reč o taksama ponavljaju stav da one nanose štetu svim ljudima na tzv. Kosovu čime ometaju regionalnu saradnju u borbi protiv Kovid-19, uključujući odlaganje ulaska neophodne robe.

Istovremeno, trojjica diplomata napomnju da nema tajnog plana o razmeni teritorija između tzv. Kosova i Srbije, kao što su neki spekulisali.

Metju Palmer
Metju Palmer, Foto: Tanjug

Specijalni izaslanik predsednika Ričard Grenel nikad nije video, ni razgovarao o takvom planu", navodi se u saopštenju.

Američka vlada fokusira se na podršci nedavnim dogovorima o ponovonom uspostavljanju vazdušnih, železničkih i drumskih veza između Kosova i Srbije sa ciljem da se poboljša ekonomija i stvori ekonomski zamajac.

"Verujemo da će taj zamajac dati novu energiju procesu dijaloga koji će dovesti do uzajamnog priznanja", zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi