Kurti gura lažnu državu u propast, Albanci zažalili zbog njegovih odluka!

Avdulah Hoti se oglasio nakon što je vlada Aljbina Kurtija odlučila da zabrani plasman srpske robe ako u njenim pratećim papirima nema oznake "Republika Kosovo"

Jarinje, Crvena Zvezda
Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ukinuće odluke? 

Kandidat za novog premijera privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.

Avdulah Hoti se oglasio nakon što je vlada Aljbina Kurtija odlučila da zabrani plasman srpske robe ako u njenim pratećim papirima nema oznake "Republika Kosovo".

Avdulah Hoti
Avdulah Hoti, Foto: PrintscreenYoutube

- Nedavne akcije odlazeće vlade ne pomažu zemlji, već je vode u zamku. Danas moramo da podržimo dijalog uz pomoć naših prijatelja - napisao je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

Iz Demokratskog saveza Kosova su najavili da sledeće nedelje očekuju formiranje nove kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.

Podsetimo, Vlada u Prištini usvojila je sinoć na "onlajn" sednici niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo", a naša preduzeća će morati a imaju dozvolu za svako vozilo sa robom za Kosovo.

Mere su već danas počele da se primenjuju, pošto je sa Merdara vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, a u toku dana zabranjena je i distribucija štampe na srpskom jeziku.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi