Džo Bajden
EPA/ OLIVER CONTRERAS
Džo Bajden

EPA/ OLIVER CONTRERAS

Džo Bajden, Foto: EPA/ OLIVER CONTRERAS

- Priština je u Vašingtonu preuzela na sebe obavezu da učestvuje u toj inicijativi, ali pre tri dana tzv. kosovski premijer i predsednik su izdali saopštenje u kojem se kaže da oni na to ni ne pomišljaju i da ne nameravaju da poštuju tu obavezu. Konkretno, trenutno ne vidimo s njihove strane ponašanje u skladu sa Sporazumom - rekao je Selaković koji se nalazi u poseti Rusiji.

Nikola Selaković

printscreen

Nikola Selaković, Foto: printscreen

Ponovio je i da je Beograd zahvalan ruskom predsedniku Vladimiru Putinu za podršku koju je Rusija pružila Srbiji po pitanju KiM.

- Važan aspekt naših političkih odnosa je ta podrška koju je Srbija dobila od Rusije po pitanju KiM. Želim da iskoristim priliku i da zahvalim predsedniku Rusije Vladimiru Putinu za podršku na međunarodnoj sceni, u UN i drugim međunarodnim organizacijama i agencijama - rekao je Selaković.

Selaković je dodao i da Beograd očekuje da EU izvrši pritisak na Prištinu da ispuni svoje obaveze iz Sporazuma postignutih 2013. godine, jer Priština nema nameru da to uradi.

Kako je podsetio, tim sporazumima je predviđeno da Beograd ispuni tri obaveze a Priština samo jednu.

- Beograd je ispunio sve svoje obaveze, a Priština nije svoju jednu jedinu obavezu koja se tiče formiranja Zajednice srpskih opština. Vidimo da im ni ne pada na pamet da u delo sprovedu dogovoreno u Briselu - istakao je Selaković.

Srpski ministar je rekao i da je Beograd spreman na dijalog sa Prištinom, ali da to ne podrazumeva ono što se proteklih meseci moglo čuti od tamošnjih zvaničnika - priznavanje nezavisnosti Kosova za koje bi Srbija dobila priznanje Prištine.

Komentari (2)

Goran

16.04.2021 15:24

A sta nudi Bajden? Onu stvar na biciklu?

tihomir.namacinski@gmail.com

17.04.2021 22:55

@Goran - Tika 55 Ne nudi nista , misli da treba da ga poslusamo pa on je amerikanac za Boga. To je iz njegovog ugla dosta. Prislo je vreme kauboja samo oni toga jos nisu svesni jer su glupi i nasilni