Rita Ora
Shutterstock/Printscreen
Rita Ora

Shutterstock/Printscreen

Rita Ora, Foto: Shutterstock

Nakon niza kritika na račun albanske pevačice Rite Ore zbog kršenja epidemioloških mera, britanski mediji su ocenili da je Ora uradila "nešto mnogo gore". Naime, javnost u svetu je konačno otvorila oči pred očiglednih lažima pevačice koja godinama iznosi tvrdnje o svom životu koje su potpuno netačne.

Rita Ora navela je u više navrata da je rodno Kosovo morala da napusti tokom prve godine života jer je, kako kaže "pobegla od rata i u Englesku došla kao izbeglica". Pevačica stalno naglašava kako je od statusa izbeglice uspela da se uzdigne i ostvari veliki materijalni uspeh.

"Šta ako su sve ovo laži? Samo manipulacija situacijom u svrhu lične promocije", pita se Britanac koji je napravio video o pevačici. Rita Ora je imala godinu dana 1991. godine, dok je rat na Kosovu započeo 1998. godine, pa se tako postavlja pitanje o čemu Ora govori. Usled raspada Jugoslavije javli su se određeni nemiri po regionu, navodi "Jutjuber", ali na Kosovu nije bilo nikakvog sukoba od koga bi se moglo pobeći sve do 1998.

"Ne Rita, nikako ne možeš biti izbeglica od rata koji se desio sedam godina nakon što si napustila Kosovo... Samo koristiš tu priču kako bi osigurala popularnost", logičan je zaključak izveden iz pevačicinih očitih laži.

Rita Ora

Printscreen/Youtube

Rita Ora, Foto: Printscreen/Youtube

Mada ona nije jedina poznata ličnost koja se služila lažima zarad popularnosti, ova situacija je dosta ozbiljnija, ističe kreator videa. Naime, Ora se susrela  sa Toni Blerom na ceremoniji u ambasadi lažne države Kosovo u Londonu. Bler je, kako se navodi, "jedan od glavnih arhitekti rata U Jugoslaviji, uz Bila Klintona podržao je OVK, ranije klasifikovanu kao terorističku organizaciju od strane SAD".

"Bler je insistirao na ilegalnom bombardovanju Srbije 1999. godine, koje je doprinelo nasilnom pokušaju odvajanja srpske regije Kosovo i Metohija, mesta rođenja srpskog identiteta", ističe Britanac. Dodaje da Kosovo od tada postoji kao "delimično priznata samoproglašena zemlja, često opisivana kao mafijaška republika".

Srpski Tviteraši radosno su dočekali ovaj video, komentarišući sa oduševljenjem raskrinkavanje Ritinih laži.

"Rita Ora se rado susrela i sa Hašimom Tačijem sa kojim se oduševljeno fotografisala, bez obzira na činjenicu da je on poznati ratni zločinac, kome se za monstruozna nedela trenutno sudi u Hagu. Za sve ovo se Ora nikada nije izvinila, a čak nije ni dovedeno u pitanje njeno druženje sa ratnim zločincima odgovornim za neopisiva nedela", ogorčeno ističe Britanac.

Međutim, Tači nije jedini ratni zločinac sa kojim je Ora bliska, navodi se u videu, ukazujući na njeno druženje sa Ramušom Haradinajem, "koji bi uveliko bi osuđen za jezive zločine da svedoci njegovih zverstava nisu ubijeni".

"Zločini Tačija i Haradinaja govore isto toliko o samoprozvanoj državi Kosovo, koliko i o Riti Ori", zaključuje autor.

PROČITAJTE JOŠ: