Kosovo, Beograd, Priština
Ilustracija / Alo.rs
Kosovo, Beograd, Priština

Ilustracija / Alo.rs

Kosovo, Beograd, Priština, Foto: Ilustracija / Alo.rs

Stari kontinent je ostao nem na informacije o ultimatumu, blago demantujući da takav sporazum postoji, dok je naravno iz Beograda stav jasan - neprihvatljivo!

OVK

EPA

OVK, Foto: EPA

Naša strana poštuje datu reč, nema lobiranja za povlačenjem priznanja, dok sa druge strane Albanci ne prestaju sa lobiranjem za priznanje iako je prethodno dogovor sa Belom kućom bio da se sa tim stane - momentalno.

Od ideje da se asfaltiraju Dečani, utamniče Nemanjići i sve ono što je srpsko, istorijski važno za naše narodno postojanje, ne preskače se nijedan trenutka da se unizi naš narod na Kosovu, njegov integritet, a posebno zastrašivanje onih koji se vraćaju u svoje domove.

Promovisanje velike Albanije, razne nebuloze te vrste, "prisvajanje ajvara", provokacije na društvenim mrežama... Srbija se trudi da ostane nema i da ostavi po strani nerelevantne i neistinite informacije koje nemaju mesta za pregovaračkim stolom, ali, očigledno da je tako nešto neizbežno.

Velika Albanija

Privatna arhiva

Velika Albanija, Foto: Privatna arhiva

A što se ultimatuma tiče, on ne može da postoji u formi papira koji bi naterao srpske državnike da priznaju teritoriju koja oduvek pripada Srbiji.

Obećanje o ulasku u Evropsku uniju zarad priznavanja Kosova, to je stavka koja se pominje kao deo "novog sporazuma", odnosno ultimatuma... Takav papir je "mrtvorođen".