ZAMKA ZA SRBIJU Haradinaj preti "Velikom Albanijom", a evo šta se krije iza svega!

Mi želimo da kroz dijalog i kompromisno rešenje zajedno gradimo mir i budućnost na ovim prostorima, ali na ucene ne pristajemo.

Ramuš Haradinaj, Foto: Ilustracija

Najnovije pretnje Ramuša Haradinaja stvaranjem "velike Albanije" ukoliko Kosovo ne bude za tri godine primljeno u NATO flagrantan su primer ucenjivačke politike političara iz Prištine, saopštio je danas Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Da li Srbija treba da prizna Kosovo?

Ukupan broj glasova: 796

 • Ne, nikada: 88% (697)
 • Da: 9% (74)
 • Možda: 3% (25)

"Međutim, ono što još više zabrinjava jeste očigledno odsustvo jasne i nedvosmislene reakcije međunarodne zajednice i Evropske unije na ovakave opasne ideje o promeni granica i etničke strukture na Balkanu. Takve ideje direktna su pretnja po mir i stabilnost na ovim prostorima i ni u čemu ne doprinose procesu dijaloga", navodi Petković u saopštenju.

Petar Petković, Foto: Printscreen/ Twitter

Direktor Kanncelarije za KiM javno je postavio, kako navodi očigledno pitanje u čije ime Haradinaj tako otvoreno i javno preti stvaranjem "velike Albanije"?

"Ko ga je osokolio i čije ćutanje je zapravo znak odobravanja? Da li je ovde posredi opasan scenario po kome neki Srbiju žele da zaplaše stvaranjem "velike Albanije", da bi nam se kao navodni kompromis potom ponudilo priznanje Kosova i Metohije?

Od takvog naučnofantastičnog scenarija nema ništa. Da budem sasvim jasan - nikakvim pritiscima ne možete naterati Srbiju da prizna takozvano Kosovo. Mi želimo da kroz dijalog i kompromisno rešenje zajedno gradimo mir i budućnost na ovim prostorima, ali na ucene ne pristajemo.

Međutim, očigledno je da je Albancima sve dopušteno, čak i da ucenjuju stvaranjem "velike Albanije". Šta bi se dogodilo kada bi Srbija rekla da ćemo, ukoliko za tri godine ne uđemo u EU, razmisliti o nekim drugim koracima? Verujem da bi se sve moguće kritike ovoga sveta svalile na nas. A zaglušujuća je tišina kojom reaguju na pretnje iz Prištine", stoji u saopštenju Petra Petkovića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO

Povezane vesti

 • Korisnik: vlada
  26/01/2021 - 19:03
  Reciprocitet,treba nasi u toj situaciji da traze Republiku Srpsku.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi