Kosovska policija
AP/Bojan Slavković
Kosovska policija

AP/Bojan Slavković

Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković

Novinari i snimatelji nekoliko srpskih medija sa centralnog Kosmeta i advokatica Jovana Filipović podneli su danas popodne prijavu kosovskoj policiji protiv radnika Turske firme "Bindi" kompanije koja u Kuzminu čisto srpskom selu kod Kosova Polja iskopavaju bušotine na srpskim privatnim imanjima.

Naime, prema rečima advokatice Jovane Filipović, incident je nastao kada je nekoliko novinarskih ekipa odnosno novinara i snimatelja krenulo na lice mesta da usnimi pomenute, kako ističe, neovlašćene radove, ali su radnici ove firme pokušali da ih spreče u tome.

Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Foto: Tanjug

- Radnici koji su izvodili radove zahtevali su od snimatelja da obrišu snimke, ali su zbog njihovog odbijanja pozvali neke nadređene Turke po nacionalnosti koji su sa nama razgovarali na engleskom jeziku. I oni su zahtevali od snimatelja da uklone snimke zapretivši policijom, iako pritom nisu imali nijedan jedini identifikacioni dokument - objašnjava advokatica Filipović i dodaje da su predstavnici firme čije je sedište u Albaniji počeli da snimaju novinare i njihove automobile.

Kako je u trenutku krenula do kuće da donese jakne novinarima i snimateljima jer im je bilo hladno, uočila je da snimaju i njen auto, usled čega je reagovala i pozvala policiju.

Priština

Alo!/ Dejan Briza

Priština, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Pošto smo svi otišli u policijsku stanicu u Kosovu Polju, rekli su nam da nema elemenata krivičnog dela, mi smo insistirali da policija zabeleži događaj jer želimo da podnesemo prijavu za ometanje i sprečavanje novinara u poslu ali i provociranje, jer su predstavnici turske firme u jendom trenutku pokazali albanski dvoglavi orao-dodaje Jovana koja pojašnjava da je suština čitavog problema što radnici pomenute firme na srpskim imanjima izvode neovlašćeno bušenje bez ikakvih dokumenata i potvrda, jer prema raznim navodima traže, naftu, ugalj, zlato...Bušotine su duboke po nekoliko metara, a radnici izvode radove uglavnom tokom noći što uznemirava meštane ovog srpskog sela nadomak Kosova Polja koje na vrlo malom prostoru broji oko 120 domaćinstava.

Komentari (2)

KIKI

23.04.2020 04:22

VREME JE ZA PRESELJENJE U SRBIJU A MOŽDA I U RUSIJU

arsa

23.04.2020 06:53

Turci, nasi veliki prijatelji.