TAČI POBESNEO - NE MOŽE GA NI PUŠKOM OTERATI Kurti zaseo na premijersko mesto pa neće da ode

Ne može da ga se otarasi

Tači
Foto: EPA

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je Aljbin Kurti uzurpirao funkciju premijera i da je ozbiljno narušio Ustav Kosova, napominjući da se odluka Ustavnog suda mora poštovati. 

Kako se navodi u saopštenju službe za medije Predsedništva, Tači je ocenio da se Kurti ponaša kao ilegalac na kosovskoj političkoj sceni.

"Uvek sam poštovao odluke čak i kada mi se nisu svidele, u svakom slučaju niko nije iznad Ustava, iznad zakona. Moramo naučiti da poštujemo nezavisne institucije i pozivam sve da poštuju odluku Ustavnog suda", rekao je Tači prilikom obilaska zatvora Dubrava u opštini Istok, gde su tokom 1999. godine ubijeni zatvorenici albanske nacionalnosti.

Tači ni ovu priliku nije propustio da iznese tvrdnju da je "Srbija u Dubravi počinila masakr, a da međunarodna zajednica ćutanjem nastavlja da amnestira zločine Srbije".

"Srbija je počinila genocide nad albanskim stanovništvom. Kao država Kosovo, nastavićemo da radimo na prevladavanju pravde, ali izražavamo zabrinutost za neku vrstu amnestije od međunarodne tišine ovog masakra, ali i za druge masakre", rekao je Tači uz napomenu da će se Srbija pre ili kasnije suočiti sa zločinima koje je počinila nad albanskim stanovništvom na Kosovu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi