Tači
Print Screen YouTube
Tači

Print Screen YouTube

Tači, Foto: Print Screen YouTube

Komentarišući odlazak u Hag, Tači je rekao da je tačno da je pre nekoliko dana, kada su Specijalna veća objavila saopštenje o mogućnosti podizanja optužnice protiv njega i Veseljija, bio zakazan sastanak u Beloj kući kako bi se, u saradnji sa SAD, došlo do mirovnog sporazuma "koji bi otvorio put razumevanju i pomirenju i koji otvara sigurnu perspektivu za Kosovo i ceo Zapadni Balkan".

"Zato naglašavam da su taj put isekli ili prekinuli, ali niko ne može poljuljati uverenje u vrednosti SAD i zapadnog sveta", naveo je Tači za albanski Top Čenel.

Smatra da se desila istorijska nepravda kada su osnovana Specijalna veća, ali je ocenio da je odluka o Specijalnom sudu, koju je donela kosovska skupština, bila teška, ali u strateškom smislu ispravna.

Tači je rekao da Priština ne sme da izgubi poverenje u zapadni svet, naročito u, kako je naveo, svoje saveznike SAD, NATO i EU.

"Ovo poverenje ne sme se poljuljati, jer bi u suprotnom trebalo da odlučimo ili da nastavimo sa NATO, SAD i EU ili da se prepustimo u ruke onih koji nisu priznali nezavisnost Kosova, i time bi se pitanje Specijalnih veća prebacilo u Savet bezbednosti UN", rekao je Tači.