Avdulah Hoti
Printskrin: Youtube/Gazeta Expre
Avdulah Hoti

Printskrin: Youtube/Gazeta Expre

Avdulah Hoti , Foto: Printskrin: Youtube/Gazeta Expre

Hoti je naveo da će se to dogoditi kada se budu stvorile mogućnosti zbog aktuelne epidemiološke situacije, te da će tada biti potpisani i novi sporazumi između Skoplja i Prištine.

- Urađen je dobar posao u organizovanju zajedničke sednice. Očekujemo da ćemo organizovati čim se stvore uslovi kako bismo razmotrili sve potpisane sporazume do sada i otvorili mogućnost za potpisivanje novih - rekao je Hoti na zajedničkoj konferenciji za Zaevim.

Zaev se osvrnuo i na dijalog Beograda i Prištine i ponovio već poznati stav Severne Makedonije da će podržati bilo koje rešenje koje će garantovati i ojačati mir u regionu, a koje će takođe garantovati budućnost svih građana.

Kada je reč o uvođenju PCR testova za makedonske građane koji ulaze na KiM, Hoti nije odgovorio na novinarsko pitanje da li će ponovo biti uvedeni testovi na prelazima kao posledica povećanog broja zaraženih kovidom-19.

Zaev je najavio i izgradnju autoputa prema Kosovu koje, kako je rekao, treba da započne da se realizuje tokom prva tri meseca sledeće godine.

On je dodao da ako ide sve po planu autoput bi trebalo da bude gotov za 2,5 godine.

Takođe, pored autoputa, kako su najavili, gasno povezivanje prirodnim gasom i kreiranje One Stop Shopa na prelazima će biti u fokusu najavljene zajedničke sednice vlade.