Posle vesti da nema brašna, oglasili se iz Gračanice

Zbog širenja novog korona virusa došlo je do masovne kupovine brašna u trgovinskim radnjama u Gračanici zbog čega su rafovi naglo ispražnjeni, ali trgovci poručuju da ga ima sasvim dovoljno u magacinima i da će biti blagovremeno isporučen prodavnicama.

Paljenje badnjaka, Gračanica
Paljenje badnjaka, Gračanica, Foto: Tanjug/Filip Krajincancic

Prema rečima vlasnika firme koja se bavi otkupom i prodajom brašna i žita Nebojše Lekića, mlinari su ograničili prodaju brašna kako bi onemogućili preprodavcima da otkupe veće količine i prodaju ga po znatno višim cenama, prenosi Kosovo onlajn.

"Brašna ima, samo treba strpljivosti i discipline kod ljudi. Mlinovi su ograničili količine brašna, pa i moja firma kao druga ruka prodaje. Ograničio sam količinu na 25 kilograma po kupcu, što je dovoljno brašna za dve do tri nedelje za jednu porodicu", rekao je Lekić.

Direktor odeljenja tržišne inspekcije opštine Gračanica Miloš Aritonović kaže da redovno kontrolišu trgovinske radnje i upozoravaju prodavce da ne podižu cene.

"Kontrolišemo kako se odvija prodaja. Ono što je bitno, pratimo po kojim cenama se pojedini proizvodi prodaju. Na terenu smo utvrdili da za sada ima osnovnih životnih namirnica. Imali smo slučajeve gde su trgovci povećali cene i mi apelujemo da to ne čin", rekao je Aritonović.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi